Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Θ. Παπαγεωργίου: Ο Εθελοντισμός είναι ενεργή συμμετοχή του πολίτη



«Ο Εθελοντισμός είναι επιλογή και στάση ζωής και αποτελεί μορφή ενεργού συμμετοχής του πολίτη στα κοινά, με την συμβολή του στην αντιμετώπιση των αναγκών της καθημερινής ζωής. Είναι το αντίδοτο στον ατομισμό, στην εσωστρέφεια, στην κοινωνική υποκρισία. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά μια έμπρακτη έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης».

Αυτά δήλωσε ο υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Πιερία Θανάσης Παπαγεωργίου μετά την επίσκεψή του στο Πολιτιστικό Κέντρο Βροντούς όπου ο τοπικός Σύλλογος Αιμοδοσίας πραγματοποιούσε την ετήσια τακτική του αιμοδοσία.
Ο κ. Παπαγεωργίου έδωσε συγχαρητήρια στον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Ιωάννη Δαμαλή, για την άψογη οργάνωση της αιμοδοσίας αλλά και τις παράλληλες εκδηλώσεις πριν στη διάρκεια και μετά την αιμοδοσία όπως η έκθεση ζωγραφικής των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου, η προσφορά εδεσμάτων και δώρων και η ημερήσια εκδρομή για τους αιμοδότες. Οι εκδηλώσεις αυτές ευαισθητοποιούν τους πολίτες και τα παιδιά ενώ είναι θετικά κίνητρα για να ενεργοποιηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Σήμερα όσο ποτέ οι πολίτες και η κοινωνία μας έχει ανάγκη από συλλογικές δράσεις αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς για να κρατηθεί η κοινωνική συνοχή. Κι έχει αποδειχτεί πως στα δύσκολα ο Έλληνας βγάζει το καλύτερό του εαυτό. Δράσεις όπως αυτές του Συλλόγου Αιμοδοτών Βροντούς πρέπει να πληθαίνουν, ώστε με αλληλεγγύη και αισιοδοξία να μπούμε γρήγορα στο δρόμο της δημιουργίας. 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.