Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΣ: Στις 6 του Μάη οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέσα στην Ε.Ε




Σε εκδήλωση που διοργάνωσε σήμερα το ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με θέμα «Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης- Αυτοδύναμη Ελλάδα», μίλησε ο υπ. Βουλευτής Γιάννης Μαγκριώτης στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».
Ο κ. Μαγκριώτης μίλησε για τις βασικές προτεραιότητας του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, για την άμεση υποστήριξη των αδύναμων κοινωνικών ομάδων, τα αίτια που οδήγησαν στην κρίση, τον δρόμο εξόδου και το ζητούμενο των εκλογών.
Συγκεκριμένα, στην ομιλία του ο κ. Μαγκριώτης τόνισε:
«Στις 6 του Μάη οι πολίτες θα αποφασίσουν εάν θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας μέσα στην Ε.Ε με τις ευκαιρίες, αλλά και τις δυσκολίες που έχει αυτή. Θα αποφασίσουν εάν διατηρήσουμε τα κεκτημένα της σταθερότητας και της ασφάλειας που έχουμε συμμετέχοντας στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα αποφασίσουν εάν η Ελλάδα θα συμμετέχει στον μεγάλο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό αγώνα μέσα στην Ε.Ε μαζί με τις άλλες προοδευτικές δυνάμεις ή θα αθροιστεί στις συντηρητικές που κυριαρχούν σήμερα σε αυτήν.
Το περιεχόμενο της πολιτικής πρότασης των κομμάτων θα ξεχωρίσει τις πολιτικές δυνάμεις σε εκείνες που έχουν εφαρμόσιμο πρόγραμμα και σε εκείνες που απλώς συνθηματολογούν.
Οι πολίτες θα αξιολογήσουν τις προτάσεις αλλά και τις δυνατότητες του κάθε κόμματος και του κάθε υποψήφιου να τις υλοποιήσει. Θα αξιολογήσουν την διαδρομή του και αυτά που προτείνει.
Αυτό που προέχει σήμερα είναι, πρώτον να παραμείνει όρθια η χώρα και δεύτερον να εφαρμόσουμε μία πολιτική για να αρθούν οι αδικίες της προηγούμενης περιόδου και ειδικά για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα, να σταθεροποιηθεί η οικονομία και να αρχίσει να αναπτύσσεται.

Το ΠΑΣΟΚ προτείνει ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό σχέδιο και επιδιώκει τη δημιουργία μιας κυβέρνησης που θα μπορέσει να εφαρμόσει αυτό το πρόγραμμα. Μια κυβέρνηση που θα αξιοποιήσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πόρους, θα δημιουργήσει ένα φιλικό περιβάλλον και ένα κράτος αντίστοιχο για τον πολίτη και την επιχειρηματικότητα, για να έρθει η ανάπτυξη σταδιακά, να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης για να φύγουμε από την ύφεση.
Η ανάπτυξη της οικονομίας, η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και η άμεση στήριξη και προστασία των αδύναμων πολιτών, των χαμηλοσυνταξιούχων και των νέων είναι η απόλυτη επιλογή και προτεραιότητα μας.
Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των παθογενειών πολλών δεκαετιών και της πίεσης που άσκησε πάνω στη χώρα μας η διεθνής χρηματοπιστωτική και οικονομική κρίση.
Για την επανάκτηση της Κοινωνικής Συνοχής και την ανακούφιση των πληγέντων παρουσιάσαμε και δεσμευτήκαμε να εφαρμόσουμε άμεσα ένα ρεαλιστικό σχέδιο με πέντε άξονες κοινωνικής πολιτικής.
Για την καταπολέμηση της ανεργίας, προετοιμάσαμε την επιτάχυνση της απορρόφησης των ευρωπαϊκών πόρων και απαιτήσαμε την αύξησή τους, για την υποστήριξη της απασχόλησης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στους νέους επιστήμονες επαγγελματίες.
Η Ελλάδα και οι Έλληνες έχουμε τις δυνάμεις να ανατάξουμε την οικονομία να στηρίξουμε την κοινωνική συνοχή και να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση.
Το βασικό ζητούμενο των εκλογών είναι η ολοκληρωμένη και ρεαλιστική πρόταση Βιώσιμης Ανάπτυξης. Η ανάπτυξη δεν μπορεί πλέον να βασίζεται στην υπερβολική ζήτηση που δημιουργούσε μέχρι τώρα ο φθηνός δανεισμός λόγω Ευρώ, οι εισαγόμενοι κοινοτικοί πόροι και εισοδήματα χωρίς υγιές παραγωγικό υπόβαθρο. Η αναπτυξιακή και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας θα γίνει με την αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου.
  • Η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.
  • Οι εξαγωγές, οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, ο τουρισμός,  η γεωργία, η κτηνοτροφία και οι δημόσιες αναπτυξιακές υποδομές.
  • Στροφή στην παραγωγή προϊόντων και στην προσφορά υπηρεσιών ποιότητας και υψηλής προστιθέμενης αξίας.
  • Βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων, με επενδύσεις στην καινοτομία και στον κεφαλαιουχικό εξοπλισμό.
  • Βελτίωση της κατάρτισης και της εκπαίδευσης των εργαζομένων.
  • Υποστήριξη του παραγωγικού κόσμου της περιφέρειας.
  • Σταθερά υγιή εισοδήματα.
  • Αξιοπρεπής διαβίωση των πιο αδύναμων πολιτών.
Απαραίτητες προϋποθέσεις είναι το επιτελικό και αποτελεσματικό κράτος και η δημιουργία φιλικού επενδυτικού και επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Η Θεσσαλονίκη αποτέλεσε πολλές φορές αφετηρία της εθνικής μας ανασύνταξης, μέσα από αγώνες για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη. Έχοντας αποτελέσει εμπορικό κέντρο και σταυροδρόμι πολιτισμών, μπορεί να αντλήσει πολλαπλές δυνάμεις από τους πολίτες της, για το ξεκίνημα μιας νέας δημιουργικής πορείας.
Η Θεσσαλονίκη πρέπει να ενισχυθεί ως πόλος συνοχής και ανάπτυξης του Βορειοελλαδικού χώρου και ως κέντρο διεθνών δραστηριοτήτων και συνεργασιών.
Θέλουμε, περισσότερο από κάθε φορά, τη Θεσσαλονίκη πόλη λειτουργική, ανθρώπινη, φιλική στους νέους και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πόλη παραγωγική και εξωστρεφή, που αναδεικνύει την μοναδικότητα της και αξιοποιεί τα γεωγραφικά και ιστορικά της πλεονεκτήματα. Πόλη ελκυστική σε επισκέπτες και επενδυτές.
Με την κατασκευή αναπτυξιακών υποδομών που συνδέονται λειτουργικά μεταξύ τους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για καινοτόμες οικονομικές δράσεις, που παράγουν και προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και σταθερές θέσεις εργασίας.
100 χρόνια από την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό, μας έχουν πλουτίσει με εμπειρίες, θετικές και αρνητικές, που μας πείθουν πως αξίζουμε περισσότερα και πως με ενότητα και συνεργασία μπορούμε να τα κατακτήσουμε.
Στη νέα Βουλή μπορεί και πρέπει να υπάρξει μια πλειοψηφία ευρωπαϊκού προσανατολισμού, υπευθυνότητας και αλήθειας. Εάν αυτή η πλειοψηφία στη Βουλή έχει σοσιαλδημοκρατικό, κεντροαριστερό, φιλοευρωπαϊκό χαρακτήρα και προσανατολισμό και το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο κόμμα, τότε θα διευκολυνθεί η πρωτοβουλία σχηματισμού και της κυβέρνησης, γιατί θα μπορέσει να διαμορφωθεί μια ευρύτερη συμμαχία και να συγκροτηθεί μια πιο σταθερή, μια πιο αντιπροσωπευτική κυβέρνηση. Αυτή είναι η πρότασή μας, κάτι που δεν το έχει η ΝΔ και ο κύριος Σαμαράς, γιατί δείχνει πώς πάση θυσία θέλει να γίνει πρωθυπουργός και αυτό δεν είναι το ζητούμενο της Ελλάδας και του Έλληνα πολίτη.
Δεν μας ενδιαφέρουν ποιοι θα είναι στη Βουλή.
Σημασία έχει, και σ’ αυτό συμφωνεί η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, να υπάρξει Βουλή, που θα στηρίξει σταθερή κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας με προοδευτική κατεύθυνση, για να βγει η χώρα από τη κρίση, για να δικαιωθούν το γρηγορότερο δυνατό οι θυσίες των Ελλήνων.».  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.