Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΥΘΗΚΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΗΣ ΣΤΟ 458 ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΡΟΝΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ.


ΠΗΓΗ: kraxtis-gr.blogspot.com

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiczuCMcfAGf5YPJjj86U5LIhdt_nzKhEhvzwIyKMr3mAouHds4N0vI0TS7slORwRAhwZjlOxP1vM3X9FaMowILE1VA7VpxEoBWqlBbRpVEGNDl5EMDZ5G9sgZIcXv4JJbhA2dXY-ZQdLE/s1600/ampelia.jpg 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh1yNbMvqXYQIvJ_rUuxcBnygU8uTquL9_T1qYKW1RmymxDARjzCBm1A6kiS554ha43g9ov3e3_iHoau9wBP-p24MrB_oj8llBDJ-JSO_ZcdFxnbjoNpfyRq4hXCqp49UHzLnRR-LUgZd4/s220/clip_image002.jpg 
Πέμπτη 31 Μαίου 2012 .
Μία απο τις καλύτερες ειδήσεις μέσα στην ύφεση που βιώνει ο Ελληνικός λαός, θα χαροποιήσει ιδιαίτερα τους αγρότες της περιοχής μας και ιδιαίτερα των περιοχών της Βροντούς και του Αγίου Σπυρίδωνα και ειδικότερα τους δικαιούχους γής αγρότες του γνωστού 458 κληροτεμαχίου της περιοχής.
- Είναι γνωστά σε όλους τους δικαιούχους και στις αρμόδιες αρχές της Πιερίας ότι: με τις αμετάκλητες υπ. αριθ. 1571/2006 και 1572/2006 αποφάσεις του Αρείου Πάγου κρίθηκε το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
Μετά ακολούθησε ο διαχωρισμός της έκτασης και διαίρεσης του δικαιώματος της Νομαρχίας Πιερίας και του απομένοντος τμήματος του 458 που ανήκει στους δικαιούχους, οι οποίοι σύμφωνα με το άρθρο 90 του Αγροτικού Κώδικα «περί εξωδίκου διανομής» προχώρησαν σε δύο διανομές και παρέλαβαν διαιρετά κληροτεμάχια, όπως ακριβώς τα καλλιεργούσαν και τα καλλιεργούν και σύμφωνα με το κληρονομικό τους δικαίωμα.
- Παρά ταύτα όμως, μετά και την δεύτερη ιδιωτική διανομή, υπήρχε σοβαρό πρόβλημα με το θέμα του δικαιώματος χρήσης ώς γεωργικής έκτασης, λόγω του κωλύμματος που απο το 1931 υπήρχε με το τυπικό χαρακτηρισμό ώς "έκταση για κοινή βοσκή".
- Αυτό εμπόδιζε (μετά απο καταγγελιές επιτηδείων καταπατητών) την καλλιέργεια μεγάλου τμήματος του 458, με την επίκληση απο πλευράς των υπηρεσιών της "χρήσης γής", δηλαδή έλλειψη δικαιώματος καλλιέργειας.
Αυτό όμως, ήταν καθαρά αντιφατικό, γιατί δέν είναι δυνατόν το μεγαλύτερο κομμάτι να καλλιεργείται και το υπόλοιπο να παραμένει έτσι.
- Μετά απο συντονισμένες ενέργειες "επιτροπής πρωτοβουλίας" , εδώ και ένα χρόνο περίπου (απο τον Απρίλιο του 2011), με εθελοντικές προσπάθειες, καταφέραμε πετύχουμε την οριστική λύση στο πρόβλημα της χρήσης γής στο εν λόγω κληροτεμάχιο.
- Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του δικηγόρου Δημήτρη Καλαϊτζή (ώς νομικού που γνωρίζει άριστα το θέμα αλλά και ώς δικαιούχου γής στο 458) συστάθηκε επιτροπή αποτελούμενη απο 5 ανθρώπους, οι οποίοι και συλλέξαμε αποδεικτικό υλικό (έγγραφα, βεβαιώσεις, φωτογραφίες) απο το οποίο προέκυπτε σαφώς η επι τοις πράγμασι αλλαγή χρήσης γής.
- Για αυτό και τον Απρίλιο του 2011 μεταβήκαμε στην Αθήνα στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου συζητήσαμε το θέμα με τον αρμόδιο Γ.Γραμματέα,  καταθέσαμε την ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΙΤΗΣΗ  (δείτε την εδώ !!) και πλήρη φάκελλο.
Με τις ανωτέρω ενέργειες, πείσαμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου (με την αμέριστη συμβολή και βοήθεια του βουλευτή κ Παπαγεωργίου) ότι στην πράξη έχει αλλάξει η χρήση γής, την αναγκαιότητα λύσης του χρόνιου προβλήματος και ζητήσαμε την νομοθετική παρέμβαση για "αλλαγή της χρήσης του 458".
Ετσι με τoν νόμο 4061/2012» (ΦΕΚ Α΄ 66) (Νόμος Σκανδαλίδη ) ρυθμίστηκε το θέμα και μεταξύ των άλλων  προβλέπει ότι: Οι χαρακτηρισμοί που δόθηκαν από τις Επιτροπές Απαλλοτριώσεων (χέρσα, χερσολίβαδα, ορεινή βοσκή, ρέμα, κλπ) δε δεσμεύουν όσο αφορά τη χρήση των ακινήτων αυτών».
Με αυτή την ολοκληρωμένη και στοχευμένη παρέμβαση της "επιτροπής πρωτοβουλίας" με επικεφαλή τον δικηγόρο κ Καλαϊτζή Δημήτριο και μετά με την επιτυχή κατάληξη, ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΟΥΧΟΥΣ του 458 , ότι δόθηκε οριστική λύση στο πρόβλημα που μας απασχολούσε πολλά χρόνια και απο ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ θα μπορούν πιά να καλλιεργήσουν απρόσκοπτα τα χωράφια τους. 
Οι δικαιούχοι αγρότες του 458 μπορούν να ζητούν διευκρινήσεις για το θέμα αυτό απο τον δικηγόρο κ Καλαϊτζή στο τηλ. 6982766856 Whathsup.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.