Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ολοκληρώθηκαν με εξαιρετική επιτυχία οι αγώνες του 2012 CEV European League στην Πιερία

Άκρως ικανοποιημένη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας από τη διοργάνωση και την προβολή της περιοχής







Με τις καλύτερες εντυπώσεις έπεσε η αυλαία των αγώνων του 2012 CEV European League, που διεξήχθησαν επιτυχώς με τη συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας από τις 24- 26 Μαΐου 2012 στο νέο κλειστό γυμναστήριο της Κατερίνης.


Για την οργανωτική επιτυχία, που σημείωσε η διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Λιγκ, μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. Όπως είπε, όλα κύλησαν ομαλά, χωρίς προβλήματα και όλοι, συμμετέχοντες και θεατές έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το άψογο αποτέλεσμα της διοργάνωσης.


«Τα συγχαρητήρια όλων, όσων συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες ήταν η επιβράβευση της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που κατάφερε να διοργανώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα τόσο σημαντικό αθλητικό γεγονός στον τόπο μας. Άλλωστε, η εικόνα του κατάμεστου γυμναστηρίου όλες τις ημέρες των αγώνων αποδεικνύει την αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία της διοργάνωσής μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



Στη σημασία του αθλητισμού αναφέρθηκε η Σοφία Μαυρίδου, που τόνισε, ότι
η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, υποστηρίζει, ενισχύει και συμμετέχει σε κάθε πρωτοβουλία που στόχο έχει την προώθηση του αθλητικού πνεύματος και την προτροπή της νεολαίας να ασχοληθεί με τον αθλητισμό.


«Σε μία από τις πιο δύσκολες οικονομικές περιόδους που περνάει η χώρα μας,
δουλέψαμε σκληρά και καταφέραμε να προσφέρουμε ένα αθλητικό θέαμα υψηλού επιπέδου τόσο για τους Πιεριείς φιλάθλους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής μας. Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κέρδισε επάξια το στοίχημα της άρτιας διοργάνωσης των αγώνων βόλεϊ, δίνοντας την ευκαιρία στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να απολαύσει από κοντά μεγάλους αγώνες και να θαυμάσει μεγάλους αθλητές αλλά κυρίως την Εθνική Ομάδα βόλεϊ Ελλάδος Ανδρών», επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Παράλληλα, υπογράμμισε τη συμβολή των αγώνων του 2012 CEV European League στην τόνωση του τουρισμού και στην προβολή της περιοχής και των υποδομών της με τη φιλοξενία αθλητών, προπονητών, αθλητικών παραγόντων κ.α., αλλά και στην οικονομική δραστηριότητα της πόλης, καθώς όλες οι ανάγκες καλύφθηκαν από τοπικά προϊόντα και από τοπικές επιχειρήσεις, ενδυναμώνοντας την τοπική οικονομία μέσα από στοχευμένες ενέργειες που είχε οργανώσει η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.


Για την καίρια συμβολή της στη διοργάνωση των αγώνων του 2012 CEV European League, τιμήθηκε από την ΕΟΠΕ η Σοφία Μαυρίδου, το Σάββατο 26 Μαΐου 2012, που ευχαρίστησε την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης για την άριστη συνεργασία που είχε ως αποτέλεσμα την επιτυχή έκβαση των αγώνων.


«Είμαστε συγκινημένοι που φιλοξενούμε στην Πιερία την εθνική ομάδα βόλεϊ. Αισθανόμαστε τυχεροί για την πρόσκληση που μας έγινε να φιλοξενήσουμε μια τέτοια διοργάνωση στην Κατερίνη. Δεσμευόμαστε να φιλοξενήσουμε ξανά τέτοια γεγονότα, μάλιστα σε χρόνια βάση, γιατί βοηθούν στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου. Είναι πολύ καλό για την Ελλάδα και την περιοχή μας, που η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία έμεινε ενθουσιασμένη από την διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Λιγκ» δήλωσε μετά τη βράβευσή της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.


Την ικανοποίησή τους από τη διοργάνωση των αγώνων εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης και η αντιπρόεδρος της CEV και πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών Κυπέλλων, Ριετ Ουμς.


«Θα ήθελα να συγχαρώ τα παιδιά της εθνικής για την αγωνιστικότητα που έδειξαν και την προσπάθειά τους. Να ευχαριστήσω, ακόμα μία φορά, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και προσωπικά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και τους συνεργάτες της, καθώς όλοι συνέβαλαν στην εξαιρετική διοργάνωση εδώ στην Κατερίνη. Να ευχαριστήσω και τον εκπληκτικό κόσμο της Πιερίας, που γέμισε το γήπεδο και στους τρεις αγώνες της εθνικής μας και ενίσχυσε την προσπάθεια των παικτών», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Αχιλλέας Μαυρομάτης.


Ευχαριστημένη από την οργάνωση, τη φιλοξενία των τοπικών φορέων της περιοχής, αλλά και την προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο, εμφανίστηκε η
η αντιπρόεδρος της CEV και πρόεδρος της επιτροπής ευρωπαϊκών Κυπέλλων, που συνεχάρει συμμετέχοντες και διοργανωτές.



Πρόγραμμα - Αποτελέσματα - Βαθμολογία

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ (ΚΑΤΕΡΙΝΗ)
Ισραήλ - Σλοβακία 0-3
Ισπανία - Ελλάδα 3-0
Σλοβακία - Ισπανία 1-3
Ελλάδα - Ισραήλ 3-0
Ισπανία - Ισραήλ 3-0
Ελλάδα - Σλοβακία 3-2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Ισπανία 9 βαθμοί 3-0 νίκες-ήττες 9-1 σετ 249-218 πόντοι
2. Ελλάδα 5 2-1 6-5 242-242
3. Σλοβακία 4 1-2 6-6 268-269
4. Δανία 0 0-0 0-0 0-0
5. Ισραήλ 0 0-3 0-9 205-235



Στο μεταξύ, παρουσία αρκετών παραγόντων των σωματείων, αθλητών, διαιτητών και προπονητών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012 ημερίδα της ΕΟΠΕ με θέμα: «Το παρόν και το μέλλον του ερασιτεχνικού βόλεϊ - το μέλλον των αθλητικών σωματείων».

Η ομοσπονδία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της για την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλήματος, την επιμόρφωση των στελεχών των σωματείων και των εμπλεκόμενων φορέων και την ομαλή μετάβαση και προσαρμογή στα δεδομένα της νέας εποχής, κάλεσε τον κόσμο του αθλήματος στην Κατερίνη, με αφορμή τη διεξαγωγή του 1ου ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ.

Την ημερίδα παρακολούθησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που απηύθυνε χαιρετισμό. « Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέλαβε ένα δύσκολο και σπουδαίο εγχείρημα, αλλά δώσαμε καλό δείγμα γραφής και αποδείξαμε πως όταν θέλουμε μπορούμε τα πάντα. Αθλητισμός σημαίνει πολιτισμός και πολιτισμός σημαίνει ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.



ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΣΛΟΒΑΚΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Με όπλα το πάθος, την αγωνιστικότητα και την συμπαράσταση του κόσμου η εθνική ομάδα των ανδρών έκανε την καλύτερη της εμφάνιση στην Κατερίνη και πέτυχε την δεύτερη νίκη της στην 1η εβδομάδα του Ευρωπαϊκού Λιγκ. Αν και έχανε 1-0 και 2-1 σετ νίκησε 3-2 (25-23, 21-25, 20-25, 25-21, 15-10) την κάτοχο του τίτλου Σλοβακία που έχει β΄προπονητή τον Αντρέι Κράβαρικ...


Η Ελλάδα βρέθηκε 2-1 πίσω στο σκορ αφού οι Σλοβάκοι με πολύ καλό μπλοκ είχαν πάρει τα ηνία του αγώνα. Τότε η απόδοση των διεθνών μας ανέβηκε, πίστεψαν στη νίκη, βοήθησαν για άλλη μια φορά και οι περισσότεροι από 1.000 θεατές που βρέθηκαν στο γήπεδο και ήρθε η δεύτερη νίκη σε τρία ματς.

Εκτός από βαθμολογική σημασία, αυτή η επιτυχία έχει και ψυχολογικά κέρδη αφού επικράτησαν μιας δυνατής ομάδας που πέρυσι ήταν η νικήτρια του Ευρωπαϊκού Λιγκ και πρόσφατα συμμετείχε στο προολυμπιακό τουρνουά.

Πολύ καλός ο Γιώργος Πετρέας με 17 πόντους, αλλά και ο αρχηγός Νίκος Σμαραγδής. Πολύ καλή και η πάσα της εθνικής με τον Θάνο Τέρζη σήμερα να διαδέχεται την πολύ καλή χθεσινή εικόνα του Κώστα Στιβαχτή.

Από τους Σλοβάκους ξεχώρισε ο Μπενζ με 31 πόντους με 30/46 επιθέσεις.

Κλειδί του πρώτου σετ ήταν η ανατροπή του σκορ από 20-18 σε 20-22 για την εθνική μας με την αλλαγή του Καριπίδη στην θέση του Στιβαχτή που «ψήλωσε» το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα και δούλεψε για τα καλά το μπλοκ. Έτσι έγινε το 25-23 και το 1-0 μέσα σε ενθουσιώδης ατμόσφαιρα από τους θεατές.

Το δεύτερο σετ ήταν παράσταση για έναν ρόλο για τους Σλοβάκους. Εξ’ αρχής με όπλο το πολύ καλό μπλοκ και σε συνδυασμό με τα λάθη στην υποδοχή της Ελληνικής ομάδας έφεραν το 1-1. Μην ξεχνάμε πως η Σλοβακία είναι μια «ψηλή» ομάδα.

Στο τρίτο τα λάθη στην υποδοχή για τους παίκτες του Αλέκου Λεώνη συνεχίστηκαν και η Σλοβακία εκμεταλλεύτηκε την δυναμική της σε επίθεση και μπλοκ και έκανε το 2-1. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 13-13, όμως στην συνέχεια οι αντίπαλοι δημιούργησαν μια διαφορά που δεν καλύφθηκε ποτέ.

Στο τέταρτο το ματς ήταν ντέρμπι ως το 14-14. Στη συνέχεια επίθεση και υποδοχή βοήθησαν την Ελλάδα να στείλει τον αγώνα σε πέμπτο σετ.

Στο τάι μπρέικ οι ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μέχρι το 5-5. Εκεί ο Γιώργος Πετρέας με δυνατό σέρβις δυσκόλεψε την υποδοχή των Σλοβάκων και η Ελλάδα προηγήθηκε με 10-5.

Τα σετ: 2-3 (23-25, 25-21, 25-20, 21-25, 10-15)

Ελλάδα: Μπέλος 6 (6/12 επ.), Πετρέας 18 (2 άσοι, 12/16 επ., 4 μπλοκ), Σμαραγδής 15 (12/20 επ., 3 μπλοκ), Στιβαχτής, Κυριακίδης 10 (8/22 επ., 64% υπ., 2 μπλοκ), Ριζόπουλος 8 (1 άσος, 6/15 επ., 71% υπ., 1 μπλοκ), Παπαδημητρίου Αχ. (λ, 55% υπ.), Τερζής 4 (2/4 επ., 2 μπλοκ), Καριπίδης 10 (8/17 επ., 2 μπλοκ), Παπαδημητρίου Αθ., Σαρικεϊσογλου 1 (1/3 επ., 67% υπ.), Σουλτανόπουλος

Σλοβακία: Μπενζ 31 (30/46 επ., 1 μπλοκ), Σζάραζ 9 (3 άσοι, 5/8 επ., 1 μπλοκ), Γιόζακ 10 (8/14 επ., 2 μπλοκ), Χούπκα 4 (4/10 επ.), Σκλαντάνι 5 (5 μπλοκ), Χρίνακ 15 (1 άσος, 13/23 επ., 48% υπ., 1 μπλοκ), Κουμπς (λ, 53% υπ.), Γιακούμποφ 10 (7/22 επ., 44% υπ., 3 μπλοκ), Ζάτκο

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 3 αγώνες)
1. Ισπανία 9 (9-1)
2. Ελλάδα 6 (6-5)
3. Σλοβακία 4 (6-6)
4. Ισραήλ 0 (0-9)
5. Δανία 0 (0-0)*



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους όσους, συμμετείχαν, βοήθησαν και συμπαραστάθηκαν τόσο στην προετοιμασία όσο και στη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Λιγκ και είναι: ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνης, Αλέξανδρος Γιουμίδης , Ζήνων Σατραζέμης, Πόπη Μπατάλα, Γεώργιος Ίτσιος, Δημήτρης Βαϊνάς, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης, Θωμάς Παπαδημητρίου, η Ελληνική Αστυνομία, ο Αστυνομικός Διευθυντής, Αθανάσιος Φωτόπουλος, ο Β’ Αστυνομικός Διευθυντής, Αθανάσιος Ματζούκας, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής, Γεώργιος Τουλίκας, ο Διοικητής Ασφάλειας, Γεώργιος Τζήμας, η Τροχαία Κατερίνης, ο Διοικητής Τροχαίας Κατερίνης, Γεώργιος Κουκουσέλας, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, Δημήτριος Πιερράκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριος Φαρμάκης, το ΕΚΑΒ, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ο αρχηγός του τμήματος, Δημήτρης Κατιρτζής, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης , Αστέριος Κρίτογλου και Ιωάννης Καζταρίδης αντίστοιχα, ο Υπεύθυνος Τμήματος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής Πιερίας, Θεόδωρος Παυλίδης και η Χριστίνα Ντόντη, τα Αθλητικά Σωματεία της Πιερίας, οι αθλητές και οι προπονητές των ομάδων βόλεϊ του ΣΦΚ Πιερικού και του Αρχελάου, η ομάδα μπάσκετ του Πιερικού Αρχελάου και ο εκπρόσωπός της, Δημήτρης Πόδας, η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Αφροδίτη Λέινα, η Προϊσταμένη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Β/θμιας Εκπ/σης, Μυράντα Παππά, ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του ΟΤΕ, Άγγελος Τούφας, ο Διευθυντής της ΔΕΔΗΕ, Ιωάννης Κουμουρτζής, οι συνεργάτες και οι υπάλληλοι της Π.Ε.Πιερίας, τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και ιδιαίτερα το τηλεοπτικό κανάλι ΄΄ΔΙΟΝ TV΄΄ , η Δημοτική Κοινότητα Κορινού, ο αθλητικός πιερικός σύλλογος ΄΄ Magic΄΄ , οι εθελοντές και το κοινό που αγκάλιασε και τίμησε με την παρουσία του τους αγώνες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.