Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΠΙΕΡΙΑ Ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ.




Η ορεινή Πιερία, ένα κομμάτι του νομού με ιδιαίτερα και αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα υπήρξε όλα τα χρόνια ένας τόπος που όλοι οι πολιτικοί σε κάθε βαθμίδα εξουσίας, υποσχέθηκαν πολλά και τελικά υλοποιήθηκαν ελάχιστα. 
Στον κανόνα αυτό εξαίρεση αποτελεί ο Θανάσης Παπαγεωργίου ο οποίος ανήκει στους πολιτικούς που ξεκίνησαν από την ορεινή Πιερία και πάντα ήταν και είναι ο τόπος, η γενέτειρα γη, που αγαπά ιδιαίτερα. 
Σε όλη του την πολιτική πορεία ήταν κοντά και έδωσε πολλά στην ορεινή Πιερία ενώ τα 2,5 χρόνια της πρόσφατης βουλευτικής του θητείας έκανε συγκεκριμένες προτάσεις, διεκδίκησε και προώθησε λύσεις σε θέματα της περιοχής.



Προτάσεις – Παρεμβάσεις – Νέες Δεσμεύσεις 
Κάποια από τα πολλά θέματα που προώθησε, εξασφάλισε χρηματοδοτήσεις ή πρότεινε ο κ Παπαγεωργίου είναι: 

Πρώτη σε προτεραιότητα η παλιά εθνική οδός Κατερίνης – Ελασσόνας (13η εθνική  οδός) για την οποία όπως και στο παρελθόν (2005) διεκδίκησε την χρηματοδότηση της μελέτης ανακατασκευής του τμήματος μέχρι τα Φωτεινά καθώς και την ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι τα όρια του νομού Πιερίας. 

Είναι ο πρώτος και ο μόνος που πρότεινε την αξιοποίηση των κοιτασμάτων χρωμίου και μαγγανίου που υπάρχουν στα Πιέρια. Έκανε συγκεκριμένη πρόταση στα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης και κατάφερε να ενταχθεί η περιοχή στο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του εθνικού ορυκτού πλούτου. Είναι σίγουρο πως και στη νέα βουλευτική του θητεία η διεκδίκηση και η προώθηση της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου των Πιερίων θα είναι στις προτεραιότητες του, ως θέμα αιχμής, διότι αυτό σημαίνει θέσεις εργασίας και πρόσθετα εισοδήματα για τους κατοίκους των χωριών των Πιερίων. 

Ξεκίνησε πρώτος με επιστολές και συναντήσεις την ενεργοποίηση της ΔΕΗ και του Δήμου Κατερίνης για την αξιοποίηση των κοιτασμάτων λιγνίτη στην περιοχή του Μοσχοποτάμου. Ήδη η ΔΕΗ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον  και έχει απευθυνθεί με συγκεκριμένη πρόταση στο Δήμο Κατερίνης ο οποίος εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης των κοιτασμάτων. 

Προώθησε σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή τη χρηματοδότηση έργων του πρώην Δήμου Ελαφίνας. 

Προώθησε σε συνεργασία με την Δημοτική Αρχή τη χρηματοδότηση έργων του πρώην Δήμου Πέτρας όπως η χρηματοδότηση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Καρυών – Μ. Μηλιάς. 

Συνεργάστηκε με τοπικούς Φορείς και προώθησε θέματα του Χιονοδρομικού Κέντρου Ελατοχωρίου και των επαγγελματιών της περιοχής. 

Συνεργάστηκε με τοπικούς φορείς και προώθησε θέματα, ενώ διεκδίκησε και δόθηκαν λύσεις σε θέματα των αγροτών και των κτηνοτρόφων.  

Οι κάτοικοι της ορεινής Πιερίας κι ολόκληρου του Νομού γνωρίζουν πως ο Θανάσης Παπαγεωργίου δεν «τάζει», δεν υπόσχεται. Υπάρχει συνέπεια και ήθος στην πολιτική διαδρομή. Είναι ευθύς και ειλικρινής, έχει την εμπειρία και τη γνώση. 
Είναι μια δυνατή φωνή στη Βουλή για την Πιερία και για κάθε πολίτης της Πιερίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.