Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στις πασχαλινές εκδηλώσεις της περιοχής





  
Μεγάλη ήταν η συμμετοχή  των πολιτών στις  πασχαλινές εκδηλώσεις «Πάσχα στον τόπο μας» που συνδιοργάνωσαν   το Επιμελητήριο Πιερίας, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, ο Δήμος Δίου- Ολύμπου και ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού.

Οι φορείς με  γνώμονα τη στήριξη της τοπικής αγοράς και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας,  παρουσίασαν στους πολίτες αλλά και στους επισκέπτες της Πιερίας,   ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλάμβανε μαθητικό διαγωνισμό στολισμού λαμπάδας, επίδειξη παρασκευής πασχαλινών τσουρεκιών και νηστίσιμων εδεσμάτων καθώς και  βάψιμο αυγών.


Στο πλαίσιο των  δράσεων με στόχο την τόνωση της εμπορικής κίνησης στην Κατερίνη,  μοιράστηκαν τη Μ.Παρασκευή και το Μ.Σάββατο χιλιάδες πασχαλινά δώρα στους  καταναλωτές που είχαν επιλέξει νωρίτερα να κάνουν τις αγορές τους για το Πάσχα από τα καταστήματα της περιοχής.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε την αγορά  της Κατερίνης, συνομίλησε και αντάλλαξε ευχές  με επαγγελματίες, καταστηματάρχες και πολίτες. Όπως,  τόνισε, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, η Π.Ε.Πιερίας συμμετέχει σε όλες τις ενέργειες που σκοπό έχουν την υποστήριξη της τοπικής αγοράς ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα.


Άκρως εορταστικό ήταν το κλίμα της πολιτιστικής εκδήλωσης,  που διοργάνωσε με επιτυχία η Δημοτική Κοινότητα Λόφου στον  αύλειο χώρο
του δημοτικού σχολείου Λόφου τη δεύτερη μέρα του Πάσχα. Η Σοφία Μαυρίδου παρακολούθησε την εκδήλωση μαζί με πλήθος κόσμου που διασκέδασαν στο ρυθμούς της παραδοσιακής μουσικής.

  Η καθιερωμένη πασχαλινή  “Γιορτή της Αγάπης” ,  που διεξήχθη τη δεύτερη μέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη, συγκέντρωσε το
 ενδιαφέρον πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την αναβίωση του πασχαλιάτικου εθίμου του τσουγκρίσματος των αυγών, τις  γνωστές σε όλους «αυγομαχίες». Στην εκδήλωση παρέστη η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που απένειμε το έπαθλο στο νικητή του διαγωνισμού, επικροτώντας παράλληλα τους διοργανωτές για τη γιορτή,  που όπως υπογράμμισε σκοπό έχει να διατηρήσει και να αναδείξει τις παραδόσεις της περιοχής μας. 

Στην πασχαλιάτικη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν η Εκκλησιαστική Επιτροπή και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Βροντούς  στην Π.Βροντού,  παραβρέθηκε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, Δημήτρης Τσιμήτρης. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη  Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Π.Βροντούς, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.