Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.


ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.




1.Το μονόχρωμο πλαίσιο μέσα στο οποίο κινείται εδώ και καιρό η Ευρώπη, μπορεί τώρα να αλλάξει. Χαιρετίζουμε τις δηλώσεις του κ. Ολάντ για την Ελλάδα, για μια διαφορετική πορεία της Ευρώπης. Τις θέσεις αυτές, πρώτο το ΠΑΣΟΚ ανέδειξε, μέσα σε ένα εξαιρετικά αρνητικό κλίμα για τη χώρα μας.
2. Καλούμε τις υπόλοιπες δυνάμεις τις ελληνικής Αριστεράς να ακολουθήσουν το παράδειγμα της γαλλικής Αριστεράς και να στηρίξουν αυτό τον δρόμο. Καλούμε, τον κ. Κουβέλη να επιβεβαιώσει στην πράξη με καθαρό τρόπο την ευρωπαϊκή παράδοση της ανανεωτικής Αριστεράς. Τον κ. Τσίπρα να μας εξηγήσει πώς οι ιδέες της ριζοσπαστικής αριστεράς ταυτίζονται σε πολλά σημεία με θέσεις του κ. Καμμένου. Τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να αναρωτηθούν αν ο δρόμος που οδηγεί μπροστά, κτίζεται έξω από την Ευρώπη, με μοντέλα που ξεπεράστηκαν από την ιστορία.
3. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να ανοίξουν τα χαρτιά τους. Απλά και ξεκάθαρα, όπως το κάνει η γαλλική Αριστερά.


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ.

1.Τα σχόλια για την αναφορά του κ. Τσίπρα στην ευπρόσδεκτη στήριξη του κ. Καμμένου στην αντιμνημονιακή κυβέρνηση με πρωθυπουργό την Αλέκα Παπαρήγα(!) έχουν ένα κοινό παρονομαστή:
-Ποιος αλήθεια περίμενε ότι θα ερχόταν η στιγμή που ένας πολιτικός αρχηγός της Αριστεράς θα πρότεινε κυβερνητικό συνεταιρισμό σε ένα νεόκοπο εθνικιστικό κόμμα;
-Ποιος περίμενε ότι ο άνθρωπος που εμφανίζεται δήθεν να απεχθάνεται τις πολιτικές εξαρτήσεις θα δεχόταν να εξαρτάται η κυβερνώσα αριστερά του, από τον κ. Καμμένο και τη ψήφο του;
2. Ο κ. Τσίπρας έκανε το μεγάλο «άλμα» δηλώνοντας έτοιμος να συνεργαστεί με την κυρία Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο, για να κυβερνήσει την χώρα. Άρα, οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν.


Ο κ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ, ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.

1. Η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά στο θέμα του διαλόγου μεταξύ των πολιτικών αρχηγών είναι αχαρακτήριστη. Για πρώτη φορά στα εκλογικά χρονικά της μεταπολίτευσης, ο κ. Σαμαράς με προσχήματα, με υπεκφυγές, με ροκάνισμα του χρόνου, εμφανίζεται να μη θέλει κανέναν διάλογο, να αποφεύγει τον διάλογο, να υπονομεύει μια θεμελιώδη δημοκρατική διαδικασία. Και πότε; Τώρα που η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό δίλημμα. Τώρα που ο κάθε πολίτης πρέπει να ακούσει προσεκτικά, να ακούσει και να συγκρίνει, να σταθμίσει απόψεις που πρέπει να ειπωθούν ενώπιόν του, να αντικρουστούν, προκειμένου να σχηματίσει την τελική κρίση. Η συμπεριφορά του κ. Σαμαρά, είναι φοβική. Και ο φόβος μπροστά στο διάλογο υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία.

2. Αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του κ. Σαμαρά. Φάνηκε στο «Ζάππειο 3β» (για να μη χάσουμε το λογαριασμό) όπου εμφάνισε ανάγλυφα το ιδεολογικό πρόσωπο, το δικό του και της ΝΔ, όπως τη διέπλασε. Ο κ. Σαμαράς με λόγο ντεμοντέ πολιτικού λόγου, που θυμίζει δεκαετία του '50 ή του '60, εξήγγειλε γενικόλογες ιδέες, και μέτρα που ήδη εφαρμόζονται ή έχουν αποφασιστεί με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ και της σημερινής Κυβέρνησης, στην οποία ο κ. Σαμαράς έχει ξεχάσει ότι μετέχει. Αυτές οι «εξαγγελίες» δεν στέκονται ούτε λεπτό σε ένα σοβαρό πολιτικό διάλογο.

3. Το ΠΑΣΟΚ έστω και αυτή τη στιγμή, προτείνει, με επιστολή του Ευάγγελου Βενιζέλου, την διεξαγωγή ενός τουλάχιστον τηλεοπτικού διαλόγου μεταξύ των Προέδρων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της προηγούμενης Βουλής που συμφωνούν σε κάτι τέτοιο. Οι όροι του διαλόγου μπορούν να ρυθμιστούν από τους δημοσιογράφους που θα επιλεγούν ως συντονιστές. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αναμένουμε σαφή απάντηση.


ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΕΠΙΔΙΩΚΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΟΣΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.

1.Η καρδιά της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης χτυπά σήμερα και αύριο στην Τρίπολη, στην Πάτρα, στην Κομοτηνή, στην Λάρισα και την Κυριακή το βράδυ στην Θεσσαλονίκη. Στην τελική ευθεία προς τις κρισιμότερες εκλογές, μετά τη Μεταπολίτευση, συνεχίζουμε, έτσι όπως αρχίσαμε. Με πίστη στις ιδέες μας και με όπλο τα επιχειρήματα μας, ξεδιπλώνουμε το σχέδιο μας, τα συγκεκριμένα βήματα που θα οδηγήσουν στην Αυτοδύναμη Ελλάδα που θέλουμε, τις πολιτικές που θα μας οδηγήσουν στην έξοδο από το Μνημόνιο μετά από τρία χρόνια.
2. Αύριο στις 12 ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ. Ήδη έχουν τεθεί υπόψη των πολιτών, οι προτάσεις μας για μια σειρά από θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία. Για το ολοκληρωμένο δίκτυο κοινωνικής προστασίας, για την ρευστότητα στην αγορά και την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας για το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας, για την αναμόρφωση του κράτους και των θεσμών του. Το ΠΑΣΟΚ στην διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου, είναι το μόνο κόμμα που παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο προτάσεων για το παρόν και κυρίως το μέλλον της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.