Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ





1. Στους ανθρώπους της επιστήμης, της τέχνης και του πολιτισμού απευθύνθηκε σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συγκέντρωση στο νέο κτίριο του Μουσείου Μπενάκη. Ο κ. Βενιζέλος κάλεσε τους Έλληνες επιστήμονες και δημιουργούς να μετάσχουν με δική τους πρωτοβουλία, ως εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών, στις προγραμματικές επεξεργασίες που είναι αναγκαίες προκειμένου η χώρα να περάσει από το νέο Πρόγραμμα και τη δανειακή σύμβαση στο ολοκληρωμένο Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. «Mπορούμε», τόνισε ο κ. Βενιζέλος, «να διαμορφώσουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα. Αλλά για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να οικοδομήσουμε μια σχέση αλήθειας. Η αλήθεια χρειάζεται κάποιον που είναι έτοιμος να την πει και αυτό είναι το σημερινό ΠΑΣΟΚ. Χρειάζεται όμως και κάποιον που είναι έτοιμος να την ακούσει . Αυτή είναι σήμερα η μεγάλη πρόκληση για την ελληνική κοινωνία. Το ΠΑΣΟΚ είναι, συνεπώς, αποφασισμένο να μιλήσει τη γλώσσα της αλήθειας και της υπευθυνότητας, να βάλει μπροστά το "εμείς" και όχι το "εγώ"».
2. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε να σταματήσει η στείρα συζήτηση για την κατανομή της ευθύνης για το παρελθόν. «Ολόκληρο το πολιτικό σύστημα έχει ευθύνη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος. «Έχει αξία σήμερα να τα ρίχνουμε ο ένας στον άλλον; Εμείς αναλαμβάνουμε τις δικές μας ευθύνες. Είμαστε όλοι μέρος του προβλήματος και η ευθύνη βαραίνει όλους, ανάλογα με τους ρόλους τους σε αυτήν την πορεία. Ας μην παριστάνει κανείς τον νέο ή τον άφθαρτο. Δεν είναι κανείς φορέας της απόλυτης αλήθειας και του δικαίου, ούτε στη Δεξιά, ούτε στην Κεντροαριστερά, ούτε στην Αριστερά. Οφείλουμε στο όνομα της πατρίδας μας, στο όνομα των παιδιών μας, να κάνουμε τα πάντα για να γίνουμε μέρος της λύσης».
3. Μεταξύ των σημείων που παρουσίασε σήμερα ο κ. Βενιζέλος πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην αναφορά του σε ένα νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που πρέπει να είναι σταθερό για τα επόμενα δέκα χρόνια, να έχει ευρεία αποδοχή και συναίνεση, καθαρή αναπτυξιακή και καθαρή κοινωνική και αναδιανεμητική διάσταση. Ο κ. Βενιζέλος, επίσης, αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις αυτοκάθαρσης και αξιοπιστίας της πολιτικής, στις ριζικές αλλαγές που απαιτούνται στον Κανονισμό της Βουλής, τη λειτουργία των κομμάτων, την ποινική ευθύνη των υπουργών, την ασυλία των βουλευτών, την επανασυμφιλίωση του πολίτη με την πολιτική.
4. Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε επίσης στο σημείο στο οποίο βρισκόμαστε σήμερα. Επανέλαβε πως η θέση της Ελλάδας είναι οριστικά διασφαλισμένη μέσα στην Ευρωζώνη, εφόσον ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας και εφόσον εφαρμόσουμε το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης. «Τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο οριστικά εάν εμείς δεν θέλουμε να το διασφαλίσουμε, εάν δεν σεβαστούμε και δεν προστατέψουμε τις θυσίες που έχει ήδη κάνει ο ελληνικός λαός», είπε.
5. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε τους τρεις στρατηγικούς στόχους για: σταθερότητα και ασφάλεια, αλληλεγγύη, συνοχή και κοινωνική προστασία και ανάπτυξη, απασχόληση, ρευστότητα, ανταγωνιστικότητα, δυναμισμό και προοπτική, θέτοντας τα διλλήματα των εκλογών.

- Μέσα ή έξω από το ευρώ;
- Υπάρχει παραμονή στο ευρώ χωρίς πρόγραμμα και χωρίς προϋποθέσεις;
- Υπάρχει μια μη ευρωπαϊκή πορεία της χώρας;
- Υπάρχει κάποιος που προτείνει την καταγγελία της δανειακής σύμβασης;
- Πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης;
- Είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, ώστε να αποφύγουμε την πίεση για οριζόντιες περικοπές μισθών, συντάξεων και επιδομάτων;
- Μήπως κάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε τα μεγάλα προβλήματα που είναι μπροστά μας αμέσως μετά τις εκλογές;
6. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε τα πεδία πάνω στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν αναγκαίες εθνικές πρωτοβουλίες, πέρα από τα όρια του νέου προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε σε 13 σχετικά σημεία που αφορούν την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, την εφαρμογή ενός σταθερού για τουλάχιστον 10 χρόνια φορολογικού συστήματος, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, το νέο εθνικό παραγωγικό μοντέλο, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την ιδιωτικοποίηση περιουσιακών στοιχείων του δημοσίου για την αποπληρωμή του χρέους, την αξιολόγηση υπηρεσιών και προσωπικού του δημόσιου τομέα, την εκλογίκευση των κοινωνικών δαπανών, την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, την οργάνωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, την οργάνωση κράτος δικαίου, την ταυτότητα του σύγχρονου Ελληνισμού.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ


Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ κ. ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ. Η ΝΔ, ΝΑ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ.



1. Η κρίση πολιτικής στρατηγικής, που ταλανίζει την ηγεσία της ΝΔ και προσωπικά τον κ. Σαμαρά, κορυφώνεται. Ο κ. Σαμαράς δεν αναλαμβάνει την ευθύνη για τίποτα, ούτε καν για αυτά που ο ίδιος προσωπικά υπέγραψε και το κόμμα του ψήφισε κατ΄ επανάληψη στη Βουλή. Αντί για μία εθνικά υπεύθυνη στάση, επιλέγει την ανεύθυνη απειλή των αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων. Οι νέες υποσχέσεις του κ. Σαμαρά έχουν τόση αξία, όση είχαν και οι εγκαταλελειμμένες πια δηλώσεις του περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου. Η ΝΔ χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση με τον εαυτό της.
2. Ο κ. Σαμαράς επιμένει στη γραμμή της υποκρισίας και της παραπλάνησης. Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, δείχνει το πραγματικό του πρόσωπο. Σε συνθήκες κρίσης, που οι έλληνες αντιμετωπίζουν με μεγάλες θυσίες, εκείνος ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο για την προσωπική και κομματική του εξουσία. Τον καλούμε να ανακαλέσει τη δήλωση του ότι θα προκαλέσει εκλογές αν δεν υπάρχει αυτοδυναμία. Δήλωση, που ζημιώνει πολλαπλά την οικονομία και την πατρίδα μας, σε μια στιγμή που ο ελληνικός λαός με τις σκληρές προσπάθειες του, αρχίζει να πετυχαίνει αποτελέσματα.
3. Δια του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος του, των συνεργατών του και των φιλικών του ΜΜΕ, ο κ. Σαμαράς, «ανακαλύπτει» καθημερινά σημεία του νέου Προγράμματος και της νέας δανειακής σύμβασης, τα οποία υπερψήφισαν, επιχειρώντας να τα χρεώσουν στο ΠΑΣΟΚ σαν να μην υπάρχει κυβέρνηση, σαν να μην έχει καμία συμμετοχή ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ.
Τον καλούμε να τοποθετηθεί ξεκάθαρα. Θεωρεί θετική τη συμφωνία μείωσης του χρέους και τη νέα δανειακή σύμβαση, ναι ή όχι;
4. Η Ελλάδα, δεν αντέχει τα μικροπολιτικά παιχνίδια του κ. Σαμαρά. Η οριστική υπέρβαση της κρίσης, η ανασυγκρότησης της πατρίδας μας προκειμένου οι Έλληνες να νοιώσουν αξιοπρεπείς και ασφαλείς προυποθέτει καθαρό και ειλικρινή λόγο και ικανότητα ανάληψης ευθύνης.


ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ, ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ, Η ΕΞΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΝΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

1. Η εξαγγελθείσα από την ΠΝΟ, 48ωρη απεργία για τη Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη, είναι από κάθε άποψη απαράδεκτη, ακατανόητη και απολύτως καταστροφική για Την εθνική οικονομία και τη νησιωτική Ελλάδα. Για τον Τουρισμό και την αγροτική παραγωγή. Αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους εκδρομείς του Πάσχα. Οι επιβάτες που δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε κάποιο νησί με άλλο μέσο τις δύο ημέρες της απεργίας, θα πρέπει να εξυπηρετηθούν Μ. Πέμπτη και Μ. Παρασκευή με τα κανονικά δρομολόγια, στα οποία, ήδη, η πληρότητα στα πλοία τις δύο αυτές ημέρες, σύμφωνα με ακτοπλοϊκές εταιρείες, αγγίζει το 80%.

2. Οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ που πρωτοστάτησαν και κατάφεραν με οριακή πλειοψηφία να πάρουν την απόφαση για την απεργία εξυπηρετούν στενά κομματικά συμφέροντα και τυφλά προεκλογικά παιχνίδια.
Τα βασικά αιτήματα για τον Οίκο Ναύτου μετά από παρεμβάσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, στη Βουλή, αντιμετωπίστηκαν με υπεύθυνο τρόπο από την αρμόδια Υπουργό, κ. Α. Διαμαντοπούλου, σχετικά με τα δικαιώματα των ναυτικών.

3. Επειδή σε όλα τα ζητήματα υπάρχουν λύσεις αρκεί να υπάρχει ουσιαστικός διάλογος, η ηγεσία της ΠΝΟ, οφείλει και την κραυγή αγωνίας των νησιωτών να ακούσει και στον διάλογο που έχει καλέσει η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης να προσέλθει, ώστε να εξευρεθεί λύση.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.