Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΥ




Προς 

Π. Δήμαρχος Λιτοχώρου τον Δημαρχεύοντα Δήμου Δίου Ολύμπου 

Δουμπιώτη 21 ενταύθα. 

Λιτόχωρο 29-4-2012 
Ανοιχτή Επιστολή 
Κύριε Δήμαρχε, 


Η παρούσα επιστολή σκοπό έχει να σας θέσει ενώπιον των ευθυνών σας, επί των προβλημάτων και των δυσκολιών, που αντιμετωπίζει ο Καλλικρατικός Δήμος Δίου Ολύμπου. Οι ευθύνες σας απορρέουν από την κατ’ ανάγκην και το νόμο ιδιότητά σας του εκτελεστικού οργάνου του νέου αυτοδιοικητικού φορέα. Δήμου Δίου Ολύμπου. Κύριε Δήμαρχε, 
Όπως και προφορικά σας έχω ενημερώσει και παρακαλέσει, προκειμένου να αντιμετωπίσετε τα τεράστια οικονομικά και άλλα προβλήματα του νέου Δήμου, οφείλετε να απαιτήσετε και να εισπράξετε τα μεγάλα ποσά που οφείλουν η ΕΡΓΟΣΕ και το Ελληνικό Δημόσιο, στον τέως Δήμο Λιτοχώρου, από τις δημοτικές εκτάσεις που καταλαμβάνει η νέα σιδηροδρομική γραμμή και ο δεύτερος κλάδος του Εθνικού δρόμου Θες/νίκης Λάρισας. 


Με μέτριους υπολογισμούς και με τιμές 1996-1997 τα ποσά αυτά ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Σε περίπτωση αρνήσεως των παραπάνω φορέων να αποδώσουν τα ποσά που οφείλουν οικιοθελώς στα πλαίσια ενός φιλικού διακανονισμού, τότε οφείλετε να τα απαιτήσετε δικαστικώς με σημερινές τιμές που είναι πολλαπλάσιες των αντικειμενικών τιμών 1996-1997. Δεν έχετε το δικαίωμα να αδιαφορείτε για την είσπραξη αυτών των οφειλών, και από την άλλη μεριά να επιβάλετε παράνομα τέλη βιολογικού καθαρισμού στους πάμπτωχους δημότες για υπηρεσίες που δεν τους έχουν προσφερθεί και ούτε πρόκειται να τους προσφερθούν στο εγγύς μέλλον, με τη δικαιολογία του άδειου ταμείου του Δήμου. Μας φτάνουν τα παράνομα και άδικα χαράτσια της κεντρικής εξουσίας, που ξεπούλησε τη χώρα μας στους διεθνείς τοκογλύφους. Οφείλετε επίσης κύριε Δήμαρχε να καταθέσετε τροποποιημένη κατά το βαθμό που μας δικαίωσε η υπ’ αρίθ. 12 16/2006 αμετάκλητη απόφαση του εφετείου Θες/νίκης για τα 13500 στρέμματα την αγωγή κατά της Μονής Αγίου Διονυσίου για το αριθ. 11 κτήμα του κτηματολογίου του δήμου μας, που από χρόνια είναι έτοιμη και βρίσκεται στα συρτάρια του Δήμου. Να καταθέσετε επίσης αγωγή και για τα 200 στρέμματα ης καψούρας Βαρυκού που παρανόμως τα οικειοποιήθηκε ο ηγούμενος Μάξιμος με η συνδρομή του καταδικασμένου και ήδη φυλακισμένου πρωτοδίκη Λεωνίδα Στάθη. Η όποια δικαιολογία σας ότι είστε προσωρινά στο τιμόνι του Δήμου δεν σας απαλλάσσει από την υποχρέωση να ενεργήσετε τα δέοντα με ταχύτητα και συνέπεια. Ο Δήμος και σε έκτακτες είτε μεταβατικές καταστάσεις πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά διότι ο χρόνος είναι πολύτιμος και σε πολλές περιπτώσεις σκληρός. Δεν μπορεί ο νέος Δήμος να είναι όμηρος του πολιτικού τυχοδιωκτισμού ενός υπόδικου αιρετού που προκειμένου να συγκινήσει τα φιλανθρωπικά αισθήματα ης δικαιοσύνης, προσπαθεί να εξαργυρώσει την πρόσφατη ετυμηγορία των παραπλανηθέντων ψηφοφόρων και να πέσει στα “μαλακά,, 

Οφείλετε να μεταγράψετε την αρίθ. 1216/2006 αμετάκλητη απόφαση του εφετείου θες/νίκης και να αποβάλετε από την έκταση των 13500 στρεμμάτων όσους παρανόμως και σκανδαλωδώς εγκαταστάθηκαν και κατέχουν εκτάσεις μετά την έγερση ης αγωγής του τέως Δήμου Λιτοχώρου κατά του δημοσίου το 1980, όταν οι εκτάσεις αυτές αν μη τι άλλο βρισκόταν σε επιδικία. Και αυτό το γνώριζαν σι υπηρεσίες οι οποίες προέβησαν στις παράνομες και σκανδαλώδεις παραχωρήσεις. 
Πρέπει επίσης να γνωρίζετε κύριε Δήμαρχε ότι η παραπάνω απόφαση 1216/2006 έχει εφαρμογή και στα υπόλοιπα 14 δημοτικά κτήματα του κτηματολογίου του Δήμω μας, και οφείλετε με εξώδικα έγγραφα να καταστήσετε σαφές στις διάφορες δημόσιες υπηρεσίες να σταματήσουν να ασκούν διακατοχικές πράξεις στα κτήματα αυτά διότι Θα παραπεμθούν και πρέπει να παραπεμθούν για παράβαση καθήκοντος. Το ότι οι κοινόχρηστες εκτάσεις του Λιτοχώρου είναι δημοτικές κατά κυριότητα αυτό προκύπτει αβίαστα από το νόμο 2074/1920 που είναι πιστό σχεδόν αντίγραφο του οθωμανικού νόμου της 7 Ραμαζάν 1856 που εισήλθε αυτούσιος στο Ελληνικό δίκιο με τον νόμο 147/1914. Πρέπει ακόμα να γνωρίζετε κ. δήμαρχε ότι το Λιτόχωρο ήταν ανέκαθεν Κεφαλοχώρι και πριν την έλευση των Τούρκων στην Πιερία, με δική του διοικητική δομή όπως προκύπτει από το καταστατικό λειτουργίας της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΟΣ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ που ανανεώθηκε για τελευταία φορά το 1904 και βρίσκεται ευτυχώς χάρη στη μέριμνα του γράφοντος στο αρχείο του Δήμου μας.. Ελπίζω να εισακούσετε τις καλόπιστες εισηγήσεις και παρακλήσεις. μου κύριε Δήμαρχε και να μην ολιγωρήσετε ως έπραξαν οι προκάτοχοι σας σι οποίοι Θα κληθούν να λογοδοτήσουν για την αδιαφορία τους που βλάπτει ανυπολόγιστα τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου. Ως πολίτης και ως πρώην Δήμαρχος Λιτοχώρου που μόχθησα να προστατέψω τη δημοτική περιουσία δεν ανέχομαι να βλέπω τέτοια αδιαφορία και Θα πράξω τα δέοντα. 
Με εκτίμηση και τιμή 
Νίκος Κουκουτάτσιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.