Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: ΕΜΦΥΛΙΟΠΟΛΕΜΙΚΉ ΦΙΕΣΤΑ



Κατέφθασαν και φέτος για άλλη μια φορά εδώ στο Λιτόχωρο τα χουντικά κατάλοιπα και τα φασιστικά σταγονίδια όπως τα αποκάλεσε κάποτε ο Μακαρίτης Αβέρωφ.
Ήρθαν θρασύτατα και προκλητικά, για να γιορτάσουν σύμφωνα με το χουντικό διάταγμα 157/1969 την ΄΄ Εθνική γιορτή ,, τοπικής σημασίας, της 31ης Μαρτίου 1946.
Την οποία γιορτή μετά την κατάργηση της με το νόμο του 1989 ΄΄ περί άρσεως των συνεπειών του εμφύλιου πολέμου, ,, την βάφτισαν ΄΄ μνημόσυνο ,, .
Μνημόσυνο κύριοι πανηγυριστές που πολλοί από σας έρχεστε καλόπιστα εδώ ως εκδρομείς, σημαίνει επιμνημόσυνη δέηση σε κάποια εκκλησία όχι κατ’ ανάγκη του Λιτοχώρου αλλά μάλλον σε κάποια της καταγωγής των φονευθέντων και μοίρασμα κόλλυβων για τη ψυχή των πεθαμένων.

Δεν σημαίνει βίαιη κατάληψη του Ηρώου μιας φιλόξενης Κωμόπολης παρά τις επανηλημένες αποφάσεις του οικείου δημοτικού συμβουλίου, και την εκφώνηση πανηγυρικών υβριστικών εμφυλιοπολεμικών λόγων πολιτικού περιεχομένου.
Και μάλιστα από αδρά αμειβομένους νυν και πρώην δημοσίους υπαλλήλους από το υστέρημα και των Λιτοχωριτών κομμουνιστών, και από τα χαράτσια που μας επέβαλαν οι ντόπιοι υπηρέτες των διεθνών τοκογλύφων με τα μνημόνια.
Και εσείς κ. Φωτόπουλε εν ενεργεία υπάλληλος που πληρώνεσαι από το υστέρημα και ημών των Ελλήνων κομουνιστών, που το βρήκες το δικαίωμα να μας βρίζεις από το επίσημο βήμα μιας παράνομης εμφιλιοπολεμικής εκδήλωσης ;
Τα γνωρίζει αυτά τα καμώματα σου ο αρμόδιος υπουργός ; Και με ποιο δικαίωμα απευθύνεσαι στους νέους Αστυνομικούς και τους καλείς να ασπαστούν τις δικές σου αρρωστημένες ιδεολογικές και πολιτικές αντιλήψεις; Τι είδους ηθική έχεις πονηρέ;
Ελπίζουμε αυτό το κείμενο να φτάσει στα χέρια και τα μάτια του αρμοδίου υπουργού
για να υποστείς τις νόμιμες συνέπειες. Αλλιώς θα σε καταγγείλουμε εμείς.
Και πώς συμβιβάζεται η άθλια σημερινή συμπεριφορά σου με το σφιχταγκάλιασμα σου με τους ΄΄ ΕΑΜοβούλγαρους ,, όπως τους αποκαλούσαν οι συνεργάτες των Γερμανών τον Γλέζο και Θοδωράκη; Τι είδους ηθική έχεις πονηρέ;
Οι ψευδολόγοι ομιλητές της σημερινής εμφυλιοπολεμικής φιέστας, που είναι πρόεδροι διαφόρων κατά τόπους συλλόγων αποστράτων αξιωματικών σωμάτων ασφαλείας, τολμούν να βρίζουν τους κομμουνιστές που έβαλαν πρώτοι τα στήθη τους ενάντια στου εισβολείς Ιταλογερμανούς φασίστες και τους έδιωξαν από τη χώρα μας, .όταν οι τότε συνάδελφοι τους τα τάγματα ασφαλείας έκαιγαν και λήστευαν τους Έλληνες αντάμα με τους κατακτητές, και όταν οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, έλεγαν ΠΑΣ ΠΟΛΕΜΩΝ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝ!!
Τολμούν να βρίζουν τους κομμουνιστές οι συνεργάτες των Γερμανών και οι έμμισθοι απόγονοι τους όταν αυτοί οι κομμουνιστές συνήγειραν τον Ελληνικό λαό και με το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο ΕΑΜ και τον θρυλικό Ελληνικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό ΕΛΑΣ που απαριθμούσε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πάνω από 110 χιλιάδες αξιόμαχη δύναμη, και απασχολούσε το ένα τρίτο της Γερμανικής στρατιωτικής μηχανής στερώντας την από το ανατολικό μέτωπο όπου και τελικά κρίθηκε η έκβαση του Β παγκόσμιου πολέμου.
Τολμούν οι πραιτοριανοί της άρχουσας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας να αποκαλούν απάτριδες τους κομμουνιστές όταν ήταν αυτοί που απέτρεψαν με τα συλλαλητήρια την κάθοδο των Βουλγάρων συμμάχων της Ναζιστικής Γερμανίας στην κεντρική Μακεδονία όπως είχε αποφασιστεί από τα Χιτλερικά επιτελεία..
Και όταν με τον ίδιο τρόπο απέτρεψαν και την στράτευση και αποστολή Ελλήνων στο ανατολικό μέτωπο όπως έστειλαν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες.
Κανένας από τους θρασείς υβριστές και ψευδολόγους ρήτορες που κραυγάζουν στον Ιερό χώρο του ηρώου της Πόλης μας, δεν μπήκε στον κόπο να διερωτηθεί, και να εξηγήσει αν το γνωρίζει, πως φτάσαμε στα αιματηρά γεγονότα του Μαρτίου του 1946 και τι είχε προηγηθεί μετά την περιβόητη συμφωνία της Βάρκιζας το 1945.
Με αδιάσειστα και τεκμηριωμένα στοιχεία παραθέτουμε τα παρακάτω.
Νεκροί ΕΑΜίτες 1192. Τραυματίες 6415. Συληφθέντες και κρατηθέντες στα διάφορα αστυνομικά τμήματα και τόπους κράτησης 70 χιλιάδες. Βιασμένες γυναίκες 165.
ΟΙ Λιτοχωρίτισσες που βιάστηκαν είναι γνωστές μόνο πέντε και έχουν πεθάνει όλες χωρίς να έχουμε το δικαίωμα να αποκαλύψουμε τα ονόματα τους και ας είναι γνωστά
Ληστείες από παρακρατικούς με την ανοχή των επισήμων αρχών 6567.
Επιδρομές σε ΕΑΜικά τυπογραφεία 572. Καταδιωκόμενοι δημοκρατικοί πολίτες πάνω από 100 χιλιάδες. Μέσα σ’ αυτούς είναι ενδεχομένως και οι εκατοντάδες Λιτοχωρίτες. που τους καταδίωκαν οι πρώην συνεργάτες των Γερμανών ΄΄αντιστασιακοί ,, της Π.Α.Ο. και οι ένστολοι των μεταβατικών αποσπασμάτων της Χωροφυλακής. Σε ολόκληρη τη χώρα δρούσαν 166 συμμορίες Μαγγανάδες Σούρληδες κλπ. Όλοι αυτοί λήστευαν, έκλεβαν, σκότωναν , βίαζαν με την κάλυψη της εγκάθετης και αγγλόδουλης κυβέρνησης του Γεωργίου Παπαντρέου του Α΄.
Την ίδια περίοδο από την πλευρά του ΕΑΜ δεν έπεσε ούτε μία ντουφεκιά.
Το Λιτόχωρο την ίδια περίοδο είχε το δικό του μερτικό από το προαναφερόμενο όργιο σε ξυλοδαρμούς προπηλακισμούς βιασμούς γυναικών και φόνους αγωνιστών.
Πρώτα θύματα ο Μπαρπαγιώργος Παπαθανασίου [ Τζιόρτζιος] που τον αποτελείωσαν οι ένστολοι συμμορίτες των μεταβατικών αποσπασμάτων με τα ρόπαλα, και ο Μπαρπαγιάννης Μόσχοβας [Γιαννέλης ] που τον έπνιξαν με τα χέρια
τα ίδια παλικάρια που ήταν και πρωτοπαλίκαρα του Σούρλα. .
Τον Δημήτρη Μανουσιάκη του Ζαχαρία τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ και τον πέταξαν χειροπόδαρα δεμένο στην παραλία Κατερίνης ισχυριζόμενοι ότι αυτοκτόνησε με πνιγμό. Τον Θανάση Τσιφοδήμο [Σιάκα] τον δολοφόνησαν στην Χαλκιδική όπου βρισκόταν σε υπηρεσία ως εκπρόσωπος της ΕΠΟΝ.
Τον Δημήτρη Μουμουλέτσα από τη Καλιθέα [Βρωμερή] που ήρθε να επισκεφτεί συγγενείς του στο Λιτόχωρο και στη Νέα Έφεσο [ Στουπί] .
Όλα τα παραπάνω συνέβησαν το 1945 και πολλά άλλα που τα έζησε ως καταδιωκόμενος και ο προέφηβος τότε Νίκος Κουκουτάτσιος με την κατηγορία του τροφοδότη των ανταρτών και για να γλυτώσει το παλούκωμα κατάφυγε στα πανύψηλα σκλήθρα του έλους Βαρυκού όπου κρύβονταν και ένα μέρος των υπολοίπων καταδιωκομένων μεταξύ των οποίων και ο υπέργηρος σήμερα Άρης Γιαννουλόπουλος.
Μας ξενίζει επίσης και μας αγανακτεί η παραχάραξη των πραγματικών γεγονότων και λεπτομερειών της μάχης της 31ης Μαρτίου 1946 στο Λιτόχωρο.
Οι καταδιωκόμενοι αγωνιστές που έλαβαν μέρος στην επίθεση κατά του μεταβατικού αποσπάσματος που στεγάζονταν στο ιδιόκτητο διώροφο κτήριο στη δυτική συνοικία του χωριού, και του μόνιμου σταθμού χωροφυλακής που βρίσκονταν στην μοναδική τότε πλατεία του Λιτοχώρου, ήταν στο σύνολο τους 33 και όλοι Λιτοχωρίτες.
Εκτός από τον Αλέκο Ρόσιο [Υψηλάντη] που ήταν και ο στρατιωτικός συντονιστής της επιχείρησης και βρίσκονταν στον αυλόγυρο του Αγίου Νικολάου.
Πρόθεση των καταδιωκομένων αγωνιστών δεν ήταν να εξοντώσουν τους άνδρες του αποσπάσματος αλλά να τους αφοπλίσουν για παραδειγματισμό και για να σταματήσει το όργιο της τρομοκρατίας. και των βιασμών.
Καλά θα κάνει ο λαλίστατος και απών στη φετινή φιέστα ΄΄ διασωθείς ΄΄ κ. Παπακωνσταντίνου να μας πει επί τέλους ποιος σκοτώστε τους πέντε χωροφύλακες που βρέθηκαν ο ένας επάνω στον άλλο στην πόρτα της εξόδου του σπιτιού που βρισκόταν στον αύλειο χώρο στον οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επιτεθειμένοι καταδιωκόμενοι και ποιος σκότωσε επίσης και τη γιαγιά Ελένη που βρέθηκε νεκρή στη ίδια αυλή. Μέχρι σήμερα ξέραμε ότι στον μόνιμο Σταθμό χωροφυλακής Λιτοχώρου δεν σκοτώθηκε κανένας χωροφύλακας, ή στρατιώτης, εκτός από τους δύο Λοχίες, που σκοτώθηκαν κατά λάθος και όλως τυχαίως, από τον νεαρό καταδιωκόμενο Νίκο Γκουνό που δεν έχει καμία σχέση με τον φανταστικό Γκουνό- Χαντζάρα που περιγράφουν τα κατασκευασμένα ανακοινωθέντα της τότε διοίκησης Χωροφυλακής.
Και οι δύο Λοχίες όλως τυχαίως είχαν αδελφούς μόνιμους Ελασίτες που ήταν και αυτοί καταδιωκόμενοι ως ΕΑΜοβούλγαροι, εκείνη την κρίσιμη περίοδο.
Δεν μπορούν να πάρουν άφεση αμαρτιών τα μίσθαρνα όργανα της άρχουσας αστικής τάξης, που συνεργάστηκαν μαζί με τα αφεντικά τους τόσο με τους Γερμανούς κατακτητές όσο και με τους επεμβασίες σφαγείς Ελλήνων και Κυπρίων Βρετανούς.
Ο Ελληνικός και κυπριακός λαός τους πολέμησε με πείσμα και στον πόλεμο αυτό μπροστά και πρώτοι απ’ όλους βρέθηκαν οι κομμουνιστές.
Την ιστορία μπορεί να την γράφουν οι νικητές αλλά είναι παραχαραγμένη
Την παραχάραξη αυτή αργά η γρήγορα θα την διορθώσουν οι ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ.
Αυτά για την ιστορική αλήθεια της σύγκρουσης στο Λιτόχωρο το 1946


Λιτόχωρο 1 Απριλίου 2012 Πανελλήνια Ένωση Αγωνιστών
Εθνικής Αντίστασης ΠΕΑΕΑ – Δ.Σ.Ε.
Παράρτημα Λιτοχώρου    

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.