Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

Εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου για τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας


ΣΤΟ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΗΣ «ΠΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ»



Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Λιτοχώρου Δ.Δίου-Ολύμπου, πραγματοποίησε εκδήλωση για τα παιδιά αφιερωμένη στην παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, την Κυριακή 1η Απριλίου 2012, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Λιτοχώρου.
Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου , ημέρα που γεννήθηκε και ο μεγάλος Δανός παραμυθάς Χανς Κρίστιαν Άντερσεν,(2 Απρίλιου του 1805), η βιβλιοθήκη προσκάλεσε την κ. Κατερίνα Κλεάρχου – παραμυθού, για να αφηγηθεί παραμύθια στα παιδιά αλλά και να τα ψυχαγωγήσει μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια.
Την Παγκόσμια ημέρα Παιδικού Βιβλίου, καθιέρωσε η Διεθνής οργάνωση βιβλίων για τη νεότητα το 1966.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τονιστεί η αξία των βιβλίων μέσα από την αφήγηση των παραμυθιών τόσο του Άντερσεν αλλά και άλλων παραμυθιών, για τη διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας.
Τα παραμύθια ενισχύουν σημαντικά τη γλωσσική αλλά και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, εξάπτουν τη φαντασία του, και περνάνε μηνύματα αλληλεγγύης.
Με τα μουσικοκινητικά παιχνίδια επιτυγχάνεται η ευγενής διαδρομή σε ομαδικές δραστηριότητες και δραματοποιήσεις των αφηγηματικών κειμένων.
Σύμφωνα με τον παιδοψυχολόγο Μπρούνο Μπέτελχαϊμ, τα παραμύθια βγάζουν το παιδί από δύσκολες συναισθηματικές καταστάσεις.
Τα παιδιά διασκέδασαν ακούγοντας τα παραμύθια, αλλά και οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς των παιδιών και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, γιατί ας μην ξεχνάμε όλοι έχουμε ανάγκη να ταξιδέψουμε σε χώρες μακρινές μέσα από ένα παραμύθι. Και η Κατερίνα Κλεάρχου ξέρει πολύ καλά να το καταφέρνει αυτό και να μαγεύει τους μικρούς αλλά και μεγάλους ακροατές της.
Ευχαριστούμε θερμά, το πλήθος κόσμου που μας τίμησε με την παρουσία του, την Κατερίνα Κλεάρχου για την άψογη εμφάνισή της, τον Διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Λιτοχώρου για την παραχώρηση της αίθουσας κ. Μακαλέκα Δημήτριο, τον Δήμο Λιτοχώρου για την πολύτιμη βοήθεια του, το παιδικό εργαστήρι «Θεατροπαιχνιδίσματα» που μας παραχώρησε ζωγραφιές των παιδιών και διακοσμήσαμε το χώρο, και όλους όσους βοήθησαν για την εκδήλωσή μας.
Κατερίνα Μυλωνίδου Βιβλιοθηκονόμος
Διεύθυνση: Αγίου Νικολάου 15
Βιβλιοθήκης: 2352350127

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.