Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Β. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: 4 + 4 + 1 σημεία για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία


Η μεγάλη προσπάθεια που κάναμε για τη μείωση του δημοσίου χρέους συνδέεται με το πρόβλημα των επιχειρήσεων, των ανέργων, των νοικοκυριών, με τη λειτουργία της πραγματικής οικονομίας, με τη λειτουργία της αγοράς που υφίσταται τις επιπτώσεις της ύφεσης. Έχουμε 4+4+1, δηλαδή 9 σημεία για τη ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, ως θεμέλιο της ανάπτυξης, κάτι συγκεκριμένο και χειροπιαστό.

Τρία κανάλια που μπορούν να φέρουν χρήμα στην αγορά και να διαμορφώσουν το περιβάλλον της ανάπτυξης που χρειάζεται η χώρα μας τους αμέσως επόμενους μήνες:
1. Το πρώτο κανάλι είναι το τραπεζικό σύστημα. Στο τραπεζικό σύστημα προτείνουμε τέσσερις άμεσα εφικτές παρεμβάσεις:

Ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Υπάρχουν 50 δις για την ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών. Αυτό είναι το θεμέλιο της όλης προσπάθειας για ανάπτυξη και για να πέσει χρήμα στην αγορά. Επιστροφή των καταθέσεων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Το Κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στις Τράπεζες είναι κάτι, που πρέπει να το υιοθετήσουμε ως πατριωτικό καθήκον. Αποκλιμάκωση των επιτοκίων χορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις
Πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες του περιβόητου ΤΕΙΡΕΣΙΑ. Υπό συνθήκες κρίσης, με την αγορά να χειμάζεται, δεν μπορεί να είναι κάποιος γραμμένος στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ επειδή εκδόθηκε εις βάρος του μια διαταγή πληρωμής για 1.500 ή 2.000 ευρώ.

2. Το δεύτερο κανάλι: Ενιαίο Ταμείο Στήριξης Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Ο σκοπός είναι το κεφάλαιο κίνησης, η διευκόλυνση των επιχειρήσεων να καλύπτουν τις ανάγκες κεφαλαίου κίνησης.

3. Το τρίτο κανάλι: το κράτος. Το κράτος πρέπει να εξοφλήσει αμέσως τις συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές του προς την αγορά, προς τις επιχειρήσεις. Θα αλλάξει η εικόνα της αγοράς, με το που θα πέσουν 6,3 δισεκατομμύρια.
Αυτοματοποιημένος μηχανισμός επιστροφής του ΦΠΑ.
Μειώνεται ο δανεισμός του Ελληνικού Δημοσίου με έντοκα γραμμάτια. Έχουμε λοιπόν 10 δις διαθέσιμα, μόνον από την αλλαγή του συστήματος στα έντοκα γραμμάτια του Ελληνικού Δημοσίου.
Αποδέσμευση των μεγάλων έργων του ΕΣΠΑ, μεγάλων επενδυτικών προγραμμάτων που κολλάνε στην κοινοτική γραφειοκρατία, που έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. Πίσω από κάθε μεγάλο έργο υπάρχουν πάρα πολλές μικρές δορυφορικές δουλειές, υπάρχουν άνθρωποι που περιμένουν, ο τζίρος είναι τεράστιος, η απασχόληση που δημιουργείται είναι εξαιρετικά σημαντική. Διαβάστε όλη τη δήλωση εδώ.
Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει ο τόπος μας, μια περίοδο πρωτοφανούς δημαγωγίας και έντονου λαϊκισμού, καλούμε τον πολίτη να αναλάβει την ευθύνη για τη σωστή ενημέρωση. Είναι σημαντικό να αναζητά, να γνωρίζει και να στηρίζει την αλήθεια για ό,τι συμβαίνει. Γιατί η αλήθεια είναι το όπλο μας για μια Αυτοδύναμη Ελλάδα
Εγγραφείτε για ενημέρωση | Ακολουθήστε μας στο twitter | Κάντε like στο facebook | Δείτε τα βίντεο στο youtube

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.