Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

NAI ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖEΣ



ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΣΙΟΥ …….. Αρ. Αποφ. 25/2012 Ειρηνοδικείο Ελευθερούπολης.
Απόφαση δικαστηρίου σχετικά με το ν.3869/10, αναφέρει στο σκεπτικό της ότι…΄΄ Το νομοθέτημα αυτό βρίσκει την νομιμοποίησή του, ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου, που επιτάσσει να μην εγκαταληφθεί ο πολίτης σε μία χωρίς διέξοδο και προοπτική κατάσταση.
Αθανάσιος Ν. Τζήμας (Έφορος Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Πιερίας,  Συντονιστής Δ/ντής Περιφ/κών Ασφαλιστικών Γραφείων Ανάπτυξης & Σύμβουλος  Τραπεζοασφαλιστικών – Νομικής Προστασίας).

NAI ΣΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ… στο εξωδικαστικό στάδιο του Ν 3869/2010. Mε σκοπό να αποφύγουν άσκοπη ταλαιπωρία τόσο των καταναλωτών αλλα και των ιδίων των μηχανισμών των Τραπεζών.
”Επειδή ύστερα από μία μακρά περίοδο αλόγιστης υπερχρέωσης των Ελλήλων πολιτών, λόγω της γενικευμένης στην επιτόπια χρηματοπιστωτική αγορά της τάσης της εύκολης δανειοδότησης σε διάφορα τραπεζικά προιόντα, αυξήθηκαν τα ποσοστά των μή εξυπηρετούμενων δανείων. Η αύξηση αυτή υπήρξε βαθμιαία ανοδική και ειδικά μετά το έτος 2008.     ………………………………………………………………….
Εν μέσω της ανωτέρω κατάστασης ψηφίστηκε ο  Ν 3869/2010, με τον οποιο παρέχεται η δυνατότητα της ρύθμισης για κάθε φυσικό πρόσωπο, που δεν διαθέτει εμπορική ιδιότητα, των χρεών του και μάλιστα με απαλλαγή μέρους από αυτό.

Το νομοθέτημα αυτό βρίσκει την νομιμοποίησή του, ευθέως στο ίδιο το κοινωνικό κράτος δικαίου, που επιτάσσει να μην εγκαταληφθεί ο πολίτης σε μία χωρίς διέξοδο και προοπτική κατάσταση, από την οποία άλλωστε και οι πιστωτές δεν μπορούν να αντλήσουν κανένα κέρδος. Σκοπός του νομοθετήματος είναι οι πολίτες να επανακτήσουν μέσω των εν λόγω διαδικασιών την αγοραστική τους δύναμη, προάγοντας την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, ώστε να μην είναι δέσμιοι.”  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.