Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Οργανωμένες εθελοντικές ομάδες δημιουργούνται με πρωτοβουλία τού Δ.Δίου-Ολύμπου


ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Οργανωμένος εθελοντισμός στον δήμο Δίου - Ολύμπου
* ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΛΠ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ!
* ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟ, ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΦΟΡΕΙΣ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Οργανωμένες εθελοντικές ομάδες στο Λιτόχωρο δημιουργούνται αυτό το διάστημα με πρωτοβουλία τού δήμου και με στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των πολιτών σε διάφορα θέματα που αφορούν τη ζωή τους καθώς επίσης και την κινητοποίησή τους σε διάφορες δράσεις κοινού ενδιαφέροντος και θετικού χαρακτήρα.
ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΕΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ
Μέχρι σήμερα στον Δ.Δίου-Ολύμπου εθελοντικές δράσεις, κυρίως πολιτιστικού, κοινωνικού και αθλητικού περιεχομένου, πραγματοποιούν τοπικοί πολιτιστικοί, αθλητικοί, κοινωνικοί, διασωστικοί, ορειβατικοί σύλλογοι και φορείς, οι οποίοι όμως δεν επαρκούν για να συνεισφέρουν σε όλες τις ανάγκες των πολιτών και των επισκεπτών και μάλιστα καθ’ όλο το μήκος και το πλάτος τού δήμου.
Τις ανάγκες, λοιπόν, που δεν μπορούν να καλυφθούν επαρκώς από τους υπάρχοντες συλλόγους, φορείς ή και, περιστασιακά, από ευαισθητοποιημένους πολίτες, καλούνται πλέον να καλύψουν οργανωμένες τοπικές εθελοντικές ομάδες.
Οι ομάδες αυτές αναμένεται να δραστηριοποιηθούν σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους, αλλά όχι μόνο, με τον δήμο, με την Εκκλησία, με υπηρεσίες και άλλους φορείς καθώς επίσης και με άλλες εθελοντικές ομάδες εντός και εκτός Πιερίας με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών αλλά και την καλύτερη προώθηση δράσεων.
Να σημειωθεί ότι οι εθελοντικές ομάδες τού Δίου-Ολύμπου θα έχουν την ευχέρεια να οργανώνουν ελεύθερα τις δράσεις τους αλλά και να αναπτύσσουν νέες πρωτοβουλίες ανάλογα με τις περιστάσεις, τα προβλήματα και τις προοπτικές τού Δίου-Ολύμπου.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ
Πρόκειται για πρωτοβουλίες και δράσεις που, μεταξύ άλλων, θα αφορούν:
  • Προώθηση ποικίλων ενεργειών στον τομέα τής κοινωνικής αλληλεγγύης, ιδιαίτερα τώρα εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης.
  • Προστασία αστικού – περιαστικού περιβάλλοντος, κυρίως όμως προστασία τής φύσης στον Όλυμπο και σε παρολύμπιες περιοχές.
  • Περαιτέρω ενημέρωση – ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας Δίου – Ολύμπου για συμμετοχή σε θετικές δράσεις.
  • Επικουρική υποστήριξη σε ενέργειες του δήμου Δίου-Ολύμπου κατά τη διάρκεια έκτακτων καταστάσεων και ακραίων καιρικών συνθηκών.
  • Δημιουργία εκδηλώσεων προς ενημέρωση πολιτών πάνω σε διάφορα θέματα που αφορούν την κοινωνικοοικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη του Δίου-Ολύμπου.
  • Υποστήριξη των καλώς νοούμενων συμφερόντων των πολιτών, των επισκεπτών και του τόπου, με ανάλογες δράσεις αλλά και με αντιδράσεις όταν αυτό είναι αναγκαίο.
  • Καλλιέργεια της ιδέας τού εθελοντισμού και της συμμετοχής των πολιτών παντού στα ζητήματα του τόπου με σκοπό τη δημιουργία ενεργών και, πάνω απ’ όλα, θετικώς σκεπτόμενων πολιτών – Προσέλκυση και νέων εθελοντών.
ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
Μια πρώτη συνάντηση εθελοντών έγινε στο γραφείο τού δημάρχου Δίου-Ολύμπου, στο Λιτόχωρο, στις 6 Μαρτίου 2012. Μια ακόμη συνάντηση έγινε την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012 στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.
Στις συναντήσεις αυτές συμμετείχε ο αν. δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λιτοχώρου Δημήτρης Ανδριάς, ο Ευγένιος Παπαδόπουλος – Ολύμπιος (παραγωγός εκπομπών στη «ΔΙΟΝ-TV»), εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων αλλά και πολίτες.
Οι συναντήσεις αναμένεται να συνεχιστούν, να πραγματοποιηθούν και στις άλλες δύο ενότητες τού δήμου (Δίου και Αν. Ολύμπου ) καθώς και να διευρυνθούν ως προς τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων και πολιτών, όπως επίσης αναμένεται και να κατατεθούν νέες προτάσεις για πρωτοβουλίες δράσεων σε διάφορα θέματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.