Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Έλεγχος της τοπικής αγοράς κρέατος σε σχέση με την προέλευση – καταγωγή του και τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος



Έλεγχοι της τοπικής αγοράς κρέατος, σε σχέση με την προέλευση – καταγωγή και την τήρηση μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος θα ξεκινήσουν άμεσα σε κρεοπωλεία, σφαγεία και τεμαχιστήρια κρέατος από κλιμάκιο αποτελούμενο από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σύμφωνα με την υπ’ αρ. 412/8932/03-02-2012 ΚΥΑ σκοπός είναι η ενημέρωση του καταναλωτή και ο έλεγχος της αγοράς κρέατος μέσω:
α) Της υποχρέωσης χρήσης ζυγιστικών μηχανών σε επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρέατος.
β) Της υποχρέωσης αναγραφής της καταγωγής – προέλευσης του κρέατος στις αυτοκόλλητες ετικέτες που εκδίδονται αυτόματα από τις ζυγιστικές μηχανές.
γ) Της τήρησης στοιχείων διακινούμενου κρέατος και μηνιαίων ισοζυγίων κρέατος από τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που ασχολούνται με τη σφαγή ζώων, διακίνηση, εμπορία, τεμαχισμό, παραγωγή παρασκευασμάτων κρέατος, προϊόντων με βάση το κρέας και τη λιανική πώληση.
δ) Της άμεσης ενημέρωσης των ελληνικών αρχών για το διακινούμενο κρέας και για τα ζώα από το ενδοκοινοτικό εμπόριο καθώς και τις εισαγωγές από τις τρίτες χώρες.

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Πιερίας εφιστά την προσοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην Αγορά Κρέατος στην άμεση εφαρμογή της εν λόγω απόφασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.