Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Παράδοση συμβολαίων ιδιωτικής ασφάλισης υγείας στην Ι.Μ. Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος με πρωτοβουλία της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας


Πραγματοποιήθηκε η παράδοση των συμβολαίων ιδιωτικής  ασφάλισης υγείας από το ασφαλιστικό γραφείο ΄΄ Ασφάλειες Τζήμας΄΄ στην Ιερά  Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, παρουσία της
Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012.
  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αποφάσισε να διαθέσει στην Ιερά  Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος τα  ασφαλιστήρια συμβόλαια,  που ευγενικά χορήγησε το ασφαλιστικό γραφείο ΄΄ Ασφάλειες Τζήμας΄΄ στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Πρόκειται για 20 ασφαλιστήρια συμβόλαια, ιδιωτικής ασφάλισης υγείας για όλη την οικογένεια κάλυψης ενός έτους.
  
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας υποδέχτηκε στην Π.Ε.Πιερίας, τον Πανοσιολογιώτατο  Αρχιμανδρίτη  Ιωακείμ Οικονομίκο και τον  Έφορο Ασφαλιστικών  Διαμεσολαβητών Πιερίας- Συντονιστή  Διευθυντή  Περιφερειακών Ασφαλιστικών  Γραφείων Ανάπτυξης, Αθανάσιο Τζήμα,  προκειμένου να γίνει η παράδοση των συμβολαίων υγείας.
  
«Σε μια εποχή που συνάνθρωποί μας δοκιμάζοντα σκληρά από την ανεργία και τη φτώχεια και στερούνται βασικά είδη, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την  ενίσχυση  οικονομικά  αδύναμων ομάδων. Το σύστημα υγείας της χώρας έχει πληγεί από την οικονομική κρίση, με αποτέλεσμα η ελεύθερη πρόσβαση σε ένα δημόσιο και ποιοτικό σύστημα υγείας, δεν θεωρείται  πλέον αυτονόητο  δικαίωμα. Γι΄αυτό το λόγο και χαιρετίζουμε εγχειρήματα που
προωθούν την  ισότιµη  πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας. Άλλωστε, πριν λίγο καιρό πρότεινα την  ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Πιερία,  σκοπός του οποίου  θα είναι η στήριξη ατόμων που δεν ανήκουν σε κάποιο ασφαλιστικό φορεά και κατ΄επέκταση δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια κ.α.» δήλωσε η Σοφία Μαυρίδου. Πρόσθεσε, ότι η κοινωνία μας χρήζει δράσεων κοινωνικής στήριξης και κοινωνικής φροντίδας και η τοπική εκκλησία μπορεί να συμβάλει σ’ αυτή την κατεύθυνση μέσα από  το σημαντικό  έργο που επιτελεί προς όφελος του συνόλου.




Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  ευχαρίστησε για άλλη μια φορά τις ΄΄ Ασφάλειες Τζήμας΄΄ για τη δωρεά  των συμβολαίων, επισημαίνοντας  ότι  πρωτοβουλίες σαν και αυτές ευαισθητοποιημένων πολιτών, ανακουφίζουν συνανθρώπους μας που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις όλο και επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες.
  
Στο κοινωνικό πρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας,  που αναδεικνύεται μέσα από τέτοιου είδους  ουσιαστικές δράσεις αλληλεγγύης, αναφέρθηκε ο Αρχιμανδρίτης  Ιωακείμ Οικονομίκος. Την ίδια ώρα,  ευχαρίστησε  τον Αθανάσιο Τζήμα  και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την πρωτοβουλία της να δωρίσει  στην  Ιερά  Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, τα συμβόλαια  ιδιωτικής  ασφάλισης υγείας,   που αρχικά   είχαν διατεθεί  στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, εκφράζοντας την ευχή η πράξη της να βρει μιμητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.