Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Θ. Παπαγεωργίου: Πρέπει οι υπάλληλοι του Ινστιτούτου μελετών να μεταταγούν σε άλλο οργανισμό.



Θ. Παπαγεωργίου:
Προτάσεις για φωτοβολταϊκά πάρκα, υπαλλήλους ΙΓΜΕ και περιπτώσεις ακατάλληλων αυθαιρέτων

Σε τρία προβλήματα στάθηκε και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του  σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής «Νέος Οικοδομικός Κανονισμός». Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιώτες επενδυτές σε φωτοβολταϊκά πάρκα μετά την χρεοκοπία του κατασκευαστή, το πρόβλημα των εργαζόμενων του ΙΓΜΕ και τις περιπτώσεις ακατάλληλων κτιρίων που δεν μπορούν να ενταχθούν στο νόμο περί τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Συγκεκριμένα για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν ιδιώτες επενδυτές – μεταξύ αυτών και Πιεριείς από την χρεοκοπία του κατασκευαστή, ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε από τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Μανιάτη να δώσει, έστω την ύστατη στιγμή λύση στο δράμα πολλών οικογενειών. Για το θέμα αυτό έχει κατατεθεί σχετική τροπολογία την οποία υπογράφουν 102 Βουλευτές. Κι αυτό δείχνει ακριβώς το μέγεθος του προβλήματος. :

Οι υπάλληλοι του ΙΓΜΕ
«Δεν μπορεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να έχουμε διαπιστωτικές πράξεις, δηλαδή απολύσεις»

Η κατάργηση του ΙΓΜΕ και η τύχη των εργαζομένων σ’ αυτό ήταν το δεύτερο θέμα της παρέμβασης του κ. Παπαγεωργίου. Όπως επεσήμανε ως Πρόεδρο στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου τον επισκέφτηκαν πολλές φορές οι ενδιαφερόμενοι και ζήτησαν την ίδια μεταχείριση με υπαλλήλους άλλων οργανισμών – π.χ. ΟΣΕ – και να τους δοθεί η δυνατότητα να μεταφερθούν σε άλλο οργανισμό.
Ζήτησε να παραταθεί ο χρόνος για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων που σημαίνει απολύσεις. Η ημερομηνία ήταν μέχρι το Δεκέμβρη. Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, έχει καταληκτική ημερομηνία 30 Απριλίου όμως τότε έχουμε εκλογές και δεν μπορεί μεσούσης της προεκλογικής περιόδου να έχουμε διαπιστωτικές πράξεις, δηλαδή απολύσεις. Επίσης ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε πως στο ΙΓΜΕ υπάρχουν πάρα πολλοί έγκριτοι επιστήμονες που θα χρειαστούν στο δημόσιο τομέα και δεν θα πρέπει να απολυθούν.

Ακατάλληλα κτίρια
Τέλος ο κ. Παπαγεωργίου επεσήμανε το πρόβλημα που προκύπτει όταν υπάρχουν τελεσίδικες ή προσωρινές αποφάσεις από ελληνικά δικαστήρια, περί ακαταλληλότητας των κτηρίων, και υπάρχει πρόταση να μην ηλεκτροδοτούνται αυτά τα κτίσματα ή κακά δομημένα ασανσέρ. Όσοι έχουν πέσει θύματα τέτοιων παρανομιών, ισχυρίζονται ότι αυτά τα κτίσματα δεν μπορούν να ενταχθούν στις διατάξεις του ν. 4014/2011 και του ν. 3843/2010 και θα πρέπει να δοθεί λύση

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.