Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Οι παροχές του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου (ΤΑΑΘΠ) θα συνεχιστούν κανονικά



Απάντηση του αρμόδιου Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιώπουλου

«Χωρίς καμία έκπτωση και με την ίδια ειδική φροντίδα θα συνεχιστούν οι αρμοδιότητες και οι παροχές του ΤΑΑΠΘ προς τους αναπήρους πολέμου, τα θύματα πολέμου, τις χήρες και τα ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο» όπως επισημαίνει σε γραπτή απάντησή του προς την Βουλευτή Πιερίας κα Μαρία Μίχου ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Κ. Σπηλιώπουλος.
Το θέμα είχε φέρει προ μηνός στη Βουλή με ερώτησή της η κα Μίχου (20-1-2012, Α.Π. 4737) μετά από πληροφορίες που ανέφεραν ότι ενδεχόμενη μεταφορά αρμοδιοτήτων του ταμείου σε στρατιωτική υπηρεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα οδηγούσε σε υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της απάντησης.
Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής κα Μαρία Μίχου με θέμα «Ταμείο Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου», σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:
Κατόπιν πρόσφατης εντολής της αρμόδιας υπηρεσίας του ΥΠΕΘΑ (ΓΔΟΣΥ/ΔΑΔΠ), συγκροτήθηκαν ομάδες εργασίας από τα Γενικά Επιτελεία των ΕΔ με αντικείμενο – εκτός των άλλων – την πρόταση κατάργησης του ΤΑΑΘΠ ως ΝΠΔΔ και την υπαγωγή του στη ΔΕΠΑΘΑ.
Η συνέχιση των λειτουργιών του Ταμείου Αρωγής Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου είναι αδιαπραγμάτευτη επιλογή του ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο όμως της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας, μέσα από τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές στη διοίκηση με στόχο τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος και τον δραστικό περιορισμό των δαπανών του ΥΠΕΘΑ.
Οι αρμοδιότητες και οι παροχές του ΤΑΑΘΠ που σχετίζονται με τις Πρόνοιες της Πολιτείας προς τους αναπήρους πολέμου, θύματα πολέμου, τις χήρες και τα ορφανά εκείνων που έπεσαν στον πόλεμο, θα συνεχίσουν να ασκούνται χωρίς καμία έκπτωση και με την ίδια ειδική φροντίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.