Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΕΦΤΑΝΕ Ο ΓΥΨΟΣ ΠΟΥ ΣΑΠΙΖΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΤΟΥ ΙΚΑ. ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΓΥΨΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΕΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ.....



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ





Παρασκευή, 16 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε εξέλιξη βρίσκεται η Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) που διέταξε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, κ. Γεράσιμος Βουδούρης προκειμένου να εντοπισθούν τυχόν ατασθαλίες με προμήθειες στις Μονάδες Υγείας του ΙΚΑ που πλέον έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ.

Με βάση τα πρώτα στοιχεία των ελέγχων σε 11 αποθήκες της Αθήνας, αλλά και της κεντρικής αποθήκης στον ’λιμο βρέθηκαν:

-4 τόνοι γύψου, ο οποίος είχε αγορασθεί προ ετών και δεν είχε αξιοποιηθεί, δεδομένου ότι οι ποσότητες υπερβαίνουν κατά πολύ τις ανάγκες των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος.

-Μεγάλες ποσότητες οδοντιατρικών αναλώσιμων και μη υλικών, βαμβάκι, οινοπνεύματα και αντίστοιχα υλικά.

-Στις ίδιες αποθήκες εντοπίσθηκαν 369 πιεσόμετρα που είχαν αγορασθεί, αλλά δεν είχαν διανεμηθεί στις Μονάδες Υγείας με αποτέλεσμα πολλές εξ αυτών να παρουσιάζουν ελλείψεις σε πιεσόμετρα.

-Επίσης βρέθηκαν 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων τα οποία κόστισαν σε κάθε Μονάδα Υγείας στην οποία θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ.

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι πολλά υλικά αγοράσθηκαν, αφού είχε λήξει η σύμβαση με τον προμηθευτή, ενώ βρέθηκαν φαρμακευτικά είδη που είχαν λήξει και άλλα που πρόκειται να λήξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση συνεχίζεται και το τελικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ με τα συμπεράσματα θα δοθεί στη δημοσιότητα την ερχόμενη εβδομάδα από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.