Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Επιστολή του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου στον υπουργό Πολιτισμού Π.Γερουλάνο



ΘΕΜΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ –ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΚΖ’ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

Κατερίνη 19 Μαρτίου 2012


Κύριε Υπουργέ,
Η πρόθεση του υπουργείου Πολιτισμού να καταργήσει –συγχωνεύσει την ΚΖ’ Εφορεία Αρχαιοτήτων που έχει έδρα την Πιερία με βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετο και υποχρεωμένο -δυστυχώς- να πρέπει να σας υπενθυμίσω ότι η Πιερία αποτελεί ένα νομό με σπουδαίους αρχαιολογικούς χώρους και ιστορικά σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Εδώ βρίσκεται το ΔΙΟΝ και η αρχαία Πύδνα, εδώ βρίσκονται τα Λείβηθρα και ο Μακρύγιαλος με σπουδαία ευρήματα και πλειάδα ακόμη σημαντικών αρχαιολογικών χώρων.
Εδώ βρίσκεται και ο ΟΛΥΜΠΟΣ, το παγκόσμιο μνημείο της φύσης, της ιστορίας και της μυθολογίας.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι επιχειρείται πολιτιστική υποβάθμιση του νομού μας, μιας και σύμφωνα με το νομοσχέδιο διατηρούνται σχεδόν στο σύνολό τους Εφορείες ανά νομό (Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Πελοπόννησος κ.λπ.), ενώ επιλέγεται μόνον η ΚΖ’ ΕΠΚΑ ότι πρέπει να συγχωνευθεί με δύο άλλους νομούς (Θεσσαλονίκης και Κιλκίς).

Επειδή σ’αυτή την κρίσιμη συγκυρία, το οικονομικό κόστος ίσως προβάλλει ως μοναδικό επιχείρημα, αν και δεν θα έπρεπε, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι Υπηρεσίες της ΚΖ Εφορείας λειτουργούν σε κτίρια που παραχωρήθηκαν από τις τοπικές αρχές.

Ως εκ τούτου, ζητώ την διατήρηση της ΚΖ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων στην Πιερία.

Με εκτίμηση
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.