Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού



Με πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου μεταφέρονται το προσωπικό, οι αρμοδιότητες και η περιουσία του ΟΕΚ και του ΟΕΕ στον ΟΑΕΔ
Για το θέμα η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου είχε καταθέσει αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη (Α.Π. 2708/23-2-2012) μετά από επιστολή που της είχε κοινοποιήσει η Πιερική Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων και Διαμερισμάτων.
Στο κείμενο της αναφοράς, μεταξύ άλλων, καταγράφονται οι πολύ σημαντικές επιπτώσεις που θα έχει στον τουρισμό μια ενδεχόμενη κατάργηση του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.). Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν ήδη προγραμματίσει τις κρατήσεις τους και έχουν προμηθευτεί το αναγκαίο πάγιο υλικό.
Είναι προφανές, λοιπόν, ότι μια ενδεχόμενη ακύρωση των παραπάνω προγραμμάτων θα οδηγούσε σε οικονομική καταστροφή πολλούς από τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον χώρο του τουρισμού.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης το Υπουργικό Συμβούλιο με πράξη του (ΦΕΚ Α’, αριθμ. Φύλλου 39, 29-2-2012) αποφασίζει την μεταφορά όλων των αρμοδιοτήτων, της περιουσίας και του προσωπικού του Ο.Ε.Ε. και του Ο.Ε.Κ. στον Ο.Α.Ε.Δ..
Μάλιστα, θα υπάρξει μεταβατική περίοδος έξι μηνών στην οποία επικεφαλής θα αναλάβει μια πενταμελής Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.