Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Ν. ΚΟΥΚΟΥΤΑΤΣΙΟΣ: ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΩ ΓΙΑΝΝΗ ΝΑ Σ’ ΑΛΕΙΨΩ ΛΑΔΙ


Η Ελληνική μεγαλοαστική τάξη που την αποτελούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, που στα χέρια τους έχουν και τα μέσα ενημέρωσης έντυπα και ηλεκτρονικά, π.χ. ΣΚΑΙ, η πολιτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, που πάντα είναι στην υπηρεσία της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας του πλούτου, και η Ιεραρχία της Εκκλησίας, που πάντα ήταν στυλοβάτης και έδινε την ευλογία της για κάθε αντιλαϊκή πράξη της άρχουσας τάξης, για την πάταξη του λαϊκού κινήματος και με τα όπλα ακόμη, συνήλθαν πολύ πρόσφατα, για να ΄΄ ελεήσουν ,, τους κολασμένους της γης που στενάζουν από τα αμείλικτα χτυπήματα των μνημονίων και των χαρατσιών.
Θέλουν να απαλύνουν τάχα τον πόνο και την πείνα της άνεργης φτωχολογιάς με τα ψίχουλα της κλεμμένης υπεραξίας του παραγόμενου από τα χέρια των ήδη απολυμένων από την εργασία τους εργαζομένων πλούτου, και των ΄΄ ελεημόνων χριστιανών ,, .
Την υποχρέωση της συντεταγμένης Πολιτείας να εξασφαλίζει στα νιάτα της Ελλάδας Παιδεία, Εργασία, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση, αφού διαχρονικά τα στέλνει στα μέτωπα του πολέμου για να σκοτώνονται για τ΄ αφέντη το φαί όπως τραγουδούσε ο αείμνηστος Ξυλούρης, τα στέλνει στον καιάδα της ανεργίας και της πείνας, για νάρχεται ύστερα υποκριτικά να απαλύνει τάχα την πείνα τους με τα ληγμένα τρόφιμα των πολυεθνικών που θησαυρίζουν με την ασυδοσία των υπερτιμήσεων όλων των αγαθών.
Ταλαιπωρημένε και προδομένε λαέ, μην παρασύρεσαι από την υποκριτική συμπόνια τους, και μη σκύβεις το κεφάλι, πάρε με τη πάλη σου την υπόθεση στα χέρια σου.
Θυμήσου το υπόλοιπο τραγούδι του Ξυλούρη .

ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΙΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ
ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙΣ ΜΟΝΟΜΙΑΣ ΘΑΡΘΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ Ο ΝΤΟΥΝΙΑΣ



Λιτόχωρο 11- Μαρτίου 2012 Νίκος Κουκουτάτσιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.