Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Θ. Παπαγεωργίου: Ετοιμάζεται η δημοπράτηση της περιφερειακής οδού Κατερίνης




Χθες κατατέθηκαν οι τελευταίες μελέτες, σε 20 μέρες θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και σε 50 περίπου μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη του έργου.

Μετά από μακρά αναμονή, πολλές ανακοινώσεις έναρξης του έργου, τα προηγούμενα χρόνια, που όμως δεν ευδοκίμησαν, επιτέλους το έργο μπαίνει σε διαδικασία δημοπράτησης.
Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου από την αρμόδια διαχειριστική αρχή χθες (Τετάρτη 21-3-2012) κατατέθηκαν οι τελευταίες μελέτες, σε 20 μέρες θα είναι έτοιμα τα τεύχη δημοπράτησης και σε 50 περίπου μέρες, αν όλα πάνε καλά, δημοσιεύεται η προκήρυξη κατασκευής του έργου.

Το σημαντικό αυτό έργο προϋπολογισμού 65,5 εκατ. ευρώ, που είναι πρώτο σε προτεραιότητα έργο στο νομό και πάγιο αίτημα όλων των φορέων της Πιερίας, θα δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στην πόλη της Κατερίνης θα βοηθήσει στην άμεση και ασφαλή πρόσβαση στο Νοσοκομείο και θα διευκολύνει στην κίνηση προς την παραλιακή και ορεινή ζώνη της Πιερίας.

Τα χαρακτηριστικά της οδού
Η Περιφερειακή οδός Κατερίνης εντάσσεται στο εθνικό δίκτυο αφού έχει χαρακτηριστεί ως δευτερεύουσα εθνική οδός και λόγω του αναμενόμενου μεγάλου φόρτου κυκλοφορίας έχει μελετηθεί και θα κατασκευαστεί με ανάλογα χαρακτηριστικά κατασκευής. Έχει μήκος 10,3 χλμ., πλάτος 29 μ, δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διαχωριστική νησίδα, ενώ θα υπάρχει και εσωτερική καθοδηγητική λωρίδα και λωρίδα έκτακτης ανάγκης και στις δύο κατευθύνσεις, αλλά και έρεισμα. Επίσης, προγραμματίζεται να κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των παρόδιων, όπως και πέντε ισόπεδοι κυκλοφοριακοί κόμβοι (κόμβος Ν. Εφέσου, κόμβος Αγ. Δημητρίου, κόμβος Νοσοκομείου, κόμβος Γανόχωρας και κόμβος με παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης). Στο σχέδιο προβλέπεται η κατασκευή δύο μεγάλων γεφυρών στον Πέλεκα, τριών κάτω διαβάσεων τοπικών οδών, τεσσάρων κιβωτοειδών οχετών και τεχνικό έργο περιφερειακής τάφρου. Η παρέμβαση περιλαμβάνει μεταφορά των κοινωφελών δικτύων, σωστική αρχαιολογική έρευνα, απόκτηση γης και σύνταξη μελέτης σκοπιμότητας - κόστους οφέλους μεγάλου έργου.

Ο κ. Παπαγεωργίου μετά την εκλογή του τον Οκτώβριο του 2009 έθεσε το έργο της Περιφερειακής οδού Κατερίνης σε πρώτη προτεραιότητα και είχε αποστείλει σχετική επιστολή στο αρμόδιο Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (10-11-2009). Στη συνέχεια είναι τακτικές συναντήσεις και επαφές με τους τοπικούς φορείς (Δήμος Κατερίνης, Αντιπεριφέρεια Πιερίας), τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, την ηγεσία του Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Επικοινωνιών, παρακολουθώντας την εξέλιξη των διαδικασιών ολοκλήρωσης των μελετών και δημοπράτησης του έργου.
Μετά από αυτή την θετική εξέλιξη ο κ. Παπαγεωργίου, δήλωσε:
«Η Περιφερειακή οδός Κατερίνης είναι ένα μεγάλο έργο, από αυτά έχει ανάγκη η Πιερία, αλλά χρόνια τώρα δεν έγιναν. Θα δώσει κυκλοφοριακή «ανάσα» στην πόλη της Κατερίνης, θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη και την τοπική οικονομία, θα δώσει νέα πνοή και θα αναβαθμίσει την Πιερία» 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.