Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΜΑΡΙΑ ΜΙΧΟΥ: Πρόταση Νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας



Στόχος είναι η ενίσχυση της χρηματοδότησής τους και η βελτίωση του πλαισίου αδειοδότησης
  • Η πρωτοβουλία ανήκει στον π. Υφ. Εξωτερικών και Ανεξάρτητο Βουλευτή Α’ Αθήνας, κ . Σ. Κουβέλη

Την Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012 είκοσι δύο βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και η κα Μίχου, κατέθεσαν πρόταση νόμου με τίτλο «Πρόσθετοι πόροι χρηματοδότησης και βελτίωση της αδειοδοτικής διαδικασίας της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του ΥΠΕΚΑ».
Η πρόταση αυτή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των τελευταίων δύο μηνών, με φορείς του κλάδου των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) καθώς και με τις σχετικές Εθνικές Αρχές.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου αδειοδοτικού πλαισίου το οποίο:
  • θα ενισχύσει τον κλάδο των Α.Π.Ε. στην χώρα μας και
  • θα διασφαλίσει τη δημιουργία νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και πόρων, προκειμένου ο νευραλγικός αυτός τομέας της ενέργειας, να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο όχημα προσέλκυσης νέων επενδύσεων στη Χώρα μας.
Η πρόταση νόμου έχει τέσσερεις κεντρικούς άξονες:

  1. Τη δημιουργία του πλαισίου χρηματοδότησης του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ με συνέπεια την κατάργηση του Τέλους ΑΠΕ και την ελάφρυνση των καταναλωτών,
  2. Τη δημιουργία σταθερού χρηματοδοτικού εργαλείου με πρόσθετους πόρους για την ομαλή και αδιάλειπτη χρηματοδότηση των ΑΠΕ ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και σημαντική οικονομική δραστηριότητα, αλλά και να επιτευχθούν οι στόχοι για το κλίμα ως το 2020.
  3. Τη ριζική αλλαγή του τρόπου αντιμετώπισης και τη μετονομασία του ειδικού λογαριασμού ΑΠΕ, με στόχο να μην επιβαρύνονται οι πολίτες και
  4. Την υιοθέτηση σειράς  ξεκάθαρων διατάξεων που βελτιώνουν και απλοποιούν το ρυθμιστικό πλαίσιο των ΑΠΕ, και οδηγούν στη δημιουργία θετικού επενδυτικού κλίματος στον χώρο της ενέργειας.

Το πλήρες κείμενο της πρότασης νόμου θα το βρείτε στο www.mariamixou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.