Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ blog neaolympos. Το 2013 οι πρώτες συνδέσεις φυσικού αερίου στην Πιερία



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΠΑ Α.Ε.
Το Επιμελητήριο Πιερίας διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα για το φυσικό αέριο καθώς και σεμινάρια κατάρτισης των επαγγελματιών του κλάδου
Συνάντηση με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας πραγματοποίησαν στελέχη της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου ΑΕ, το μεσημέρι της Πέμπτης 15 Μαρτίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν, από το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Πρόεδρος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Μάρκος Κουλούμογλου, ο Γενικός Γραμματέας Νίκος Ασαρίδης και ο Ειδικός Σύμβουλος Νίκος Χουσουρίδης. Επίσης, από την πλευρά της επιχείρησης, συμμετείχαν ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων διανομής αερίων  Θεόδωρος Τερζόπουλος, η Μηχανολόγος – Μηχανικός της Δ/νσης Δραστηριοτήτων διανομής αερίων Πέγκυ Μόσχου, η Συνεργάτης της Δ/νσης εταιρικών θεμάτων και επικοινωνίας Ζωή Παπαθεοδώρου και ο Σύμβουλος επικοινωνίας της ΔΕΠΑ και Δ/νων Σύμβουλος της «One Team» Κώστας Νοδαράς.
Οι εκπρόσωποι της ΔΕΠΑ ενημέρωσαν τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Πιερίας για την άμεση έναρξη των εργασιών σύνδεσης των περιφερειών Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας με το δίκτυο παροχής φυσικού αερίου. Ιδιαίτερα για την Πιερία τονίστηκε ότι ως το τέλος του έτους θα έχουν ολοκληρωθεί οι εγκαταστάσεις και στις αρχές του 2013 θα ξεκινήσουν οι συνδέσεις. Συγκεκριμένα, στην Κεντρική Μακεδονία οι γεωγραφικές περιοχές στις οποίες η ΔΕΠΑ έχει ήδη κατασκευάσει υποδομές διανομής φυσικού αερίου είναι περίπου 140 χιλιόμετρα δικτύου μέσης και χαμηλής πίεσης. Στα γεωγραφικά όρια άσκησης της δραστηριότητας της ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας περιλαμβάνονται  οι νομοί  Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής. Σύμφωνα με τα στοιχεία της απογραφής του 2001, περίπου το 7,4% του συνολικού πληθυσμού της Ελλάδας κατοικεί στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε 814.127 κατοίκους. Η ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας θα καλύπτει μία έκταση 15.462 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η οποία αντιπροσωπεύει το 11,7% της συνολικής έκτασης της Ελλάδας. Στην ΕΠΑ Κεντρικής Μακεδονίας  θα περιλαμβάνονται επίσης η βιομηχανική ζώνη στο Πλατύ, καθώς και οι πόλεις της Βέροιας, Νάουσας, Κατερίνης, Σερρών, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Κιλκίς.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής Δραστηριοτήτων Διανομής Αερίου της ΔΕΠΑ ΑΕ  κ. Τερζόπουλος «τα χρονοδιαγράμματα είναι αυστηρά και θα τηρηθούν στο έπακρο» και σημείωσε ότι η συνάντηση στο Επιμελητήριο Πιερίας έχει ως σκοπό τη γνωστοποίηση των σχεδίων της ΔΕΠΑ. Παράλληλα, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Επιμελητηρίου να συμβάλει στην ενημέρωση των μελών του για τα οφέλη του φυσικού αερίου.
Ημερίδα και ειδικά σεμινάρια στο Επιμελητήριο Πιερίας
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Χατζηχριστοδούλου υπογράμμισε ότι η έλευση του φυσικού αερίου στην Πιερία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στις ενεργειακές επιλογές επαγγελματιών και πολιτών. Τόνισε, δε, ότι θα ήταν σκόπιμο προς όφελος των μελών το Επιμελητήριο να προχωρήσει άμεσα στη διοργάνωση ενημερωτικής ημερίδας για το φυσικό αέριο προτείνοντας ως μήνα υλοποίησης της εκδήλωσης τον Μάιο.
Επίσης, ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στην ανάγκη εκπαίδευσης των επαγγελματιών που θα κληθούν να κάνουν τις εγκαταστάσεις του φυσικού αερίου σημειώνοντας ότι «είναι σημαντικό οι υδραυλικοί και οι τεχνικοί καυστήρων που θα διεκπεραιώσουν τις απαραίτητες εργασίες σύνδεσης και λειτουργίας να λάβουν άμεσα την απαιτούμενη κατάρτιση ώστε να είναι σε θέση οι ίδιοι τους να αναλάβουν τις εργασίες και να μην ανατεθούν σ’ άλλα πρόσωπα εκτός νομού. Επίσης, είναι υψίστης σημασίας η κατάρτισή τους ώστε να ενεργούν με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών. Μέσα από την Σχολή του Επιμελητηρίου Πιερίας θα προχωρήσουμε στην υλοποίηση των σχετικών σεμιναρίων ώστε να καλύψουμε τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μελών του συγκεκριμένου κλάδου». Σημειώνεται ότι οι επαγγελματίες που θα αναλάβουν την τοποθέτηση σωληνογραμμών υποχρεούνται να παρακολουθήσουν ειδικό σεμινάριο 52 ωρών. Αντίστοιχα, οι τεχνικοί καυστήρων που θα θελήσουν να λάβουν άδεια για την τοποθέτηση καυστήρων φυσικού αερίου θα πρέπει να παρακολουθήσουν επίσης ειδικό σεμινάριο και μετέπειτα να δώσουν εξετάσεις πιστοποίησης στην Περιφέρεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.