Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Κατατέθηκε η τροπολογία για το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο



Κατατέθηκε την Τετάρτη (29.2.2012) η τροπολογία επί του εφαρμοστικού νόμου για την Υγεία που αφορά το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου από τον βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω του ότι παρήλθε ο προβλεπόμενος από τον Κανονισμό της Βουλής χρόνος για την κατάθεση τροπολογιών επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου η τροπολογία θα εισαχθεί και θα συζητηθεί σε επόμενο νομοσχέδιο στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας αναφέρονται τα εξής: «Το Σχέδιο Νόμου όπως εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή αντιβαίνει στο πνεύμα του νομοθέτη και του εισηγητή όπως αυτό εκφράζεται στη γενική αιτιολογική-εισηγητική έκθεση. Διότι ουσιαστικά η αιτιολογική έκθεση εστιάζει μόνο ως προς το πλαίσιο λειτουργίας των Ψυχιατρικών Υπηρεσιών.
Στο Σχέδιο Νόμου προτείνεται μεταξύ άλλων η κατάργηση –συγχώνευση του
Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας Ολύμπου και η ένταξή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης ως τμήμα αυτού. 
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου κάλυπτε έως σήμερα τις ανάγκες της Πιερίας, της Θεσσαλίας και τεσσάρων νομών της Δυτικής Μακεδονίας με ένα πολυάριθμο δίκτυο δομών και υπηρεσιών και θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας έως ότου οι παραπάνω νομοί αναπτύξουν δίκτυα Ψυχικής Υγείας και Ψυχιατρικές Κλίνες κάτι που δεν λαμβάνεται καθόλου υπόψη στο προτεινόμενο σχέδιο νόμου.


Ως εκ τούτου προτείνεται η τροποποίηση του σχεδίου νόμου στα σημεία που παρατίθενται παρακάτω, προκειμένου το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο –Δίκτυο Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας να συνεχίσει ως Τομέας Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και όχι ως τμήμα αυτού, γιατί το υφιστάμενο δίκτυο περιλαμβάνει τμήματα, υπηρεσίες και δομές που μόνο σε έναν τομέα μπορούν να συμπεριληφθούν και όχι σε τμήμα».

Προς ενημέρωση των δημοσιογράφων αποστέλλεται η σχετική τροπολογία όπως κατατέθηκε.  

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.