Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας- Ολύμπου









Συνάντηση με τους εργαζομένους του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Πέτρας-Ολύμπου, είχε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.
Οι εργαζόμενοι επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην κατάργηση των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων της χώρας και την ένταξή τους στα Γενικά Νοσοκομεία ως Ψυχιατρικά Τμήματα, που περιλαμβάνει ο εφαρμοστικός νόμος που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή.

Η Σοφία Μαυρίδου άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς τους για το εργασιακό τους μέλλον καθώς και τα αιτήματά τους, που μεταξύ άλλων αξιώνουν διατήρηση των θέσεων εργασίας, υπεράσπιση της δωρεάν και δημόσιας παροχής των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ανάπτυξη και αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, σχεδιασμό της δημόσιας και ειδικότερα της ψυχικής υγείας που να καλύπτει τις όλο και αυξανόμενες ανάγκες της κοινωνίας κ.α. Παράλληλα, αντιδρούν σε κάθε σχέδιο υποβάθμισης και συρρίκνωσης της ψυχικής υγείας, σε κάθε σχέδιο απολύσεων, συγχωνεύσεων και ελαστικοποίησης της δουλειάς, μείωσης μισθών κ.α.

Οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για ένα σύγχρονο δίκτυο παροχής ψυχιατρικών υπηρεσιών από το Ψ.Ν.Π.Ο. , που είναι αποτέλεσμα -όπως υπογράμμισαν- σκληρής και συλλογικής δουλειάς πάντα με γνώμονα τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση των ασθενών, γεγονός που καθιστά σήμερα το δίκτυο των κοινοτικών υπηρεσιών του Ψ.Ν.Π.Ο. πρότυπο στην Ελλάδα.

Το Σωματείο των εργαζομένων ζήτησε τη στήριξη όλων των φορέων της Πιερίας ( Βουλευτών, Δημάρχων, Επιμελητηρίου Πιερίας κ.α) στον εργασιακό τους αγώνα, καθώς όπως τόνισαν οι αυξανόμενες ανάγκες του πληθυσμού για παροχή ψυχιατρικής βοήθειας-ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία για τους Έλληνες- απαιτούν τη δημιουργία μεγαλύτερου αριθμού εξειδικευμένων υπηρεσιών και όχι κατάργηση των ήδη μονάδων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας αναφερόμενη στην κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει έμπρακτα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, επικοινώνησε με το Διοικητή του Νοσοκομείου Κατερίνης, Αστέριο Φαρμάκη, προγραμματίζοντας μαζί του συνάντηση παρουσία του Σωματείου Εργαζομένων του Ψ.Ν.Π.Ο. , στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012 προκειμένου να εξετάσουν το ζήτημα διεξοδικά.

Η Σοφία Μαυρίδου, που εξήρε το ρόλο, το έργο και την προσφορά του Ψ.Ν.Π.Ο. στην Πιερία και σε άλλους νομούς, δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά « οι δύσκολες εποχές που ζούμε ΄΄γεννούν΄΄ και οξύνουν τα ψυχικά προβλήματα των ανθρώπων. Στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας κρίνουμε επιτακτική την ανάγκη διατήρησης των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων ως ξεχωριστοί οργανισμοί με εξειδικευμένο προσωπικό, που με την ίδια ευαισθησία, αγάπη και έμπνευση θα συνεχίσουν να απαντούν στις ανάγκες κάθε ατόμου που χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας» .Πρόσθεσε ότι το κράτος, οφείλει να δώσει προτεραιότητα στη φροντίδα ευάλωτων πληθυσμών μέσα από την ενίσχυση της λειτουργίας των Ψυχιατρικών Νοσοκομείων και τη ΄΄ θωράκιση ΄΄ της δημόσιας υγείας και ότι εξαιτίας των μέτρων της κρίσης ο χώρος της υγείας έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα.

Οι εργαζόμενοι ευχαρίστησαν τη Σοφία Μαυρίδου για τη συνάντηση και την
αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη που υπέδειξε στο πρόσωπό τους, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012.



Ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης πρότεινε η Σ.Μαυρίδου

Τη συστράτευση του ιατρικού κόσμου για την ίδρυση Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης στην Πιερία, ζήτησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, που παρέστη στην κοπή πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012.



«Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, οι οικονομικές συγκυρίες ακόμα δυσκολότερες, η ανθρωπιά όμως των ιατρών ως λειτουργών υγείας είναι δεδομένη», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Πρόσθεσε, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα καλύψει τον τομέα της πρόληψης και της προαγωγής της υγείας, που αποτελούν καίριοι στόχοι μιας ευνομούμενης πολιτείας.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προβλέπεται να παρέχει δωρεάν ιατρικές υπηρεσίες σε ανασφάλιστους πολίτες εφόσον πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Η Σοφία Μαυρίδου ενημέρωσε ότι σκοπός του ιατρείου θα είναι η στήριξη ατόμων που δεν ανήκουν σε κάποιο ασφαλιστικό φορεά και κατ΄επέκταση δεν έχουν πρόσβαση σε εξετάσεις, φάρμακα, εμβόλια κ.α.



Για την επιτυχή έκβαση της συγκεκριμένης προσπάθειας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, απηύθυνε κάλεσμα στους εκπροσώπους του ιατρικού κλάδου να ανταποκριθούν άμεσα για την υλοποίηση μιας «δράσης προσφοράς» προς το συνάνθρωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.