Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Θ Παπαγεωργίου: 700.000 ευρώ για το δρόμο Μ.Μηλιά - Καρυές


Συνδέονται οδικά τα χωριά Μ. Μηλιά και Καρυές
Έγκριση 700.000 ευρώ από το Υπ. Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, για την κατασκευή του έργου «Ασφαλτόστρωση δρόμου από Μ. Μηλιά – Καρυές Τ.Δ. Μηλιάς Δήμου Κατερίνης»


Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου εξέφρασε την ικανοποίησή του αφού το αρμόδιο Υπουργείο ανταποκρίθηκε θετικά στα αιτήματα του Δήμου Κατερίνης και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, αλλά και σε δικές του παρεμβάσεις και αιτήματα για το ίδιο θέμα. Τώρα προέχει η δημοπράτηση και η σύντομη ολοκλήρωση του έργου το οποίο θα εξυπηρετήσει τους κατοίκους των δύο ορεινών χωριών της Πιερίας και θα ικανοποιήσει έτσι ένα χρόνιο αίτημα επικοινωνίας μεταξύ τους.

Στην ορεινή Πιερία, στα χωριά Μεσαία Μηλιά και Καρυές, υπάρχει ένα μακροχρόνιο αίτημα. Είναι η επικοινωνία και η σύνδεση μεταξύ των δύο χωριών με δρόμο δύο περίπου χιλιομέτρων. Σήμερα για να πάει κάποιος από την Μ. Μηλιά στις Καρυές, θα πρέπει να κατέβει στην 13η παλιά εθνική οδό κι από εκεί να πάρει άλλο δρόμο, που ανεβαίνει στις Καρυές. Σύνολο διαδρομής 13 περίπου χλμ.
Μέχρι τώρα με παρέμβαση του ο Δήμος (πρώην Δ. Πέτρας) είχε διανοίξει και διαμορφώσει υπάρχοντα αγροτικό δρόμο 2 περίπου χλμ., που συνδέει τα δύο χωριά αλλά λόγω της ορεινής μορφολογίας του εδάφους και των έντονων καιρικών συνθηκών λίγες φορές ο δρόμος αυτός είναι βατός, ενώ σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να κινηθούν μεγάλα οχήματα και το λεωφορείο του ΚΤΕΛ. Για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της επικοινωνίας των δύο χωριών ο Δήμος έχει εγκεκριμένη μελέτη βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου αυτού με προϋπολογισμό 1.294.000 ευρώ.
Για την χρηματοδότηση του έργου ο Δήμος Κατερίνης απευθύνθηκε στο Υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από όπου και εγκρίθηκαν κατ αρχήν (17-5-2012) 500.000 ευρώ και στη συνέχεια με αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (που είναι η Διευθύνουσα Υπηρεσία για την δημοπράτηση και κατασκευή του έργου) εγκρίθηκαν πρόσφατα ακόμη 200.000 ευρώ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.