Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Θ. Παπαγεωργίου: Να συνεχιστεί η ρύθμιση ασφάλισης ασθένειας, κάλυψης ανέργων με 50 ένσημα



Στις 29 Φεβρουαρίου 2012 λήγει η ευεργετική ρύθμιση ασφάλισης ασθένειας και ιατροφαρμακευτικής κάλυψης του ΙΚΑ με 50 ένσημα, όπως αυτή έχει καθοριστεί με σχετικές εγκυκλίους και με βάση το Ν. 3996/2011- άρθρο 35 παράγραφος 1Α.
Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας κ. Θ, Παπαγεωργίου κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη με την οποία ζητά να συνεχιστεί αυτή η ευεργετική ρύθμιση.

Η ερώτησή του κ Παπαγεωργίου

Κύριε Υπουργέ,
Όπως προβλέπεται στο άρθρο, του Ν. «Οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ−ΕΤΑΜ, καθώς και τα μέλη οικογένειάς τους, που αναφέρονται στο άρθρο 33 για την περίοδο από 1.3.2011 έως 29.2.2012 καλύπτονται από το ΙΚΑ−ΕΤΑΜ για παροχές ασθένειας σε είδος, εφόσον έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον πενήντα (50) ημέρες ασφάλισης, είτε το προηγούμενο ημερολογιακό έτος είτε κατά το τελευταίο δεκαπεντάμηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του δεκαπενταμήνου».
Η ρύθμιση αυτή όπως εφαρμόστηκε με τις σχετικές εγκυκλίους του ΙΚΑ ήταν πραγματικά σωτήρια και έδωσε ανάσες σε πολλούς εργαζόμενους, ημιαπασχολούμενους και ανέργους που λόγω της κρίσης και της ύφεσης δεν είχαν δυνατότητα απασχόλησης για περισσότερο χρονικό διάστημα.
Οι συνθήκες στην αγορά εργασίας δεν έχουν βελτιωθεί, τουναντίον έχουν χειροτερέψει και δυστυχώς είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι που μένουν άνεργοι καθημερινά.

Επειδή η ευεργετική αυτή ρύθμιση λήγει στις 29 Φεβρουαρίου 2012, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ποιες ενέργειες θα προβεί ώστε να συνεχιστεί αυτή η ρύθμιση για το διάστημα πέρα από τις 29 – 2 – 2012;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.