Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους υπουργούς



Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους υπουργούς
  1. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  2. Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης

ΘΕΜΑ: ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ –ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ

Οι ευρυζωνικές υποδομές αποτελούν μια βασική συνιστώσα για την αποτελεσματική λειτουργία κάθε οργανισμού. Ειδικότερα δε, για την Ελληνική Δημόσια Διοίκηση, αποτελούν μια αναγκαία συνθήκη για την ορθή λειτουργία της, αν συνυπολογίσει κανείς το πλήθος των υπηρεσιών και τη μεγάλη διασπορά τους σε όλη την επικράτεια αλλά και το αντικείμενο των υπηρεσιών που αυτή παρέχει. Επιπρόσθετα, διαπιστώνεται και η αναγκαιότητα για την αποτελεσματική διαχείριση των σχετικών δαπανών που συνεπάγεται η αξιοποίηση των ευρυζωνικών υπηρεσιών και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας.
Η παραπάνω προσέγγιση τεκμηριώθηκε και στην πράξη μέσω του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ, που κάλυψε και συνεχίζει να καλύπτει τις ανάγκες περίπου 4.500 φορέων. Παρατηρείται όμως σημαντική καθυστέρηση στην επέκταση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης. Η άμεση προώθηση των σχετικών διαδικασιών πρέπει να αποτελέσει βασική στόχευση της Κυβέρνησης, δεδομένου ότι εκτός των άλλων η λειτουργία του Έργου αναμένεται να οδηγήσει και στην εξοικονόμηση περίπου 150.000.000,00 ευρώ ανά έτος.
Επίσης, οι ευρυζωνικές υποδομές αποτελούν ένα απαραίτητο εχέγγυο για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες.
Στο πεδίο αυτό έχουν γίνει σημαντικές επενδύσεις-π.χ. ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών, Μητροπολιτικά δίκτυα σε επίπεδο δήμων κ.λ.π-αλλά απουσιάζει μια ενιαία και συλλογική προσέγγιση διείσδυσης της ευρυζωνικότητας, σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να προωθηθούν άμεσα σχετικές δράσεις που έχουν δρομολογηθεί, όπως η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές «λευκές περιοχές» του Ελλαδικού χώρου, η αξιοποίηση των εγκατεστημένων υποδομών μητροπολιτικών δικτύων και η ανάπτυξη υποδομών οπτικών ινών στα σπίτια για την πρόσβαση στο διαδίκτυο (FTTH)

Μετά από τα παραπάνω ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Γιατί καθυστέρησε η επέκταση του ΣΥΖΕΥΞΙΣ στο σύνολο των φορέων της Δημόσιας Διοίκησης;
-Πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί;
-Υπάρχει προγραμματισμός για επέκταση των ευρυζωνικών υποδομών με στόχο και την οικιακή χρήση;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.