Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΕΣΠΑ-ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ



Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό
  1. Οικονομικών
  2. Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
  3. Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας


Κύριοι Υπουργοί,
Για ποια επιτάχυνση του ΕΣΠΑ στον τομέα της Ψηφιακής Σύγκλισης μπορούμε να μιλάμε όταν στην καλύτερη περίπτωση απαιτείται χρόνος 18 μηνών για την ανάθεση ενός σημαντικού έργου πληροφορικής, χωρίς σε αυτό τον χρόνο να υπολογίζεται ο χρόνος ένταξής του και η έγκριση της διακήρυξης που υπολογίζεται σε 6 μήνες τουλάχιστον.
Αν προστεθεί και ο χρόνος υλοποίησης και παραλαβής του που είναι κατά μέσον όρο 24 μήνες έχουμε ήδη φτάσει στα 4 χρόνια από τα 7 που διαρκεί το ΕΣΠΑ.
Η άμεση αναθεώρηση του εθνικού θεσμικού πλαισίου δημοσίων προμηθειών αλλά και του ΕΣΠΑ και η εξειδίκευσή του, ώστε σε καμία περίπτωση η ανάθεση έργων πληροφορικής να μην ξεπερνά τους 4 μήνες, είναι επιτακτική.
Επιπλέον, θα πρέπει να θεσμοθετηθεί και εξειδικευθεί η δυνατότητα υλοποίησης μεγάλων παρεμβάσεων έργων πληροφορικής μέσω ΣΔΙΤ. Ως τέτοιο παράδειγμα, μπορεί να αναφερθεί το έργο της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Μετά από τα παραπάνω, ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
-Προτίθεται το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε τροποποίηση του εθνικού θεσμικού πλαισίου δημοσίων προμηθειών αλλά και του ΕΣΠΑ ώστε να μην «μπλοκάρεται» η διαδικασία από γραφειοκρατία και καθυστερήσεις;
-Προτίθεται το υπουργείο να δώσει τη δυνατότητα υλοποίησης μεγάλων παρεμβάσεων έργων πληροφορικής μέσω ΣΔΙΤ;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.