Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Γ. ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ


ΘΕΜΑ: «Κατάργηση του ΙΚΑ Λιτοχώρου 
Δ.Δίου-Ολύμπου»



Κύριε Διοικητά του ΙΚΑ,
Ως Αν. Δήμαρχος στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, σας εκφράζω τη διαμαρτυρία της διοίκησης του Δήμου αλλά και των κατοίκων για την πρόθεσή σας να καταργηθεί το ΙΚΑ Λιτοχώρου και μάλιστα χωρίς καν να γίνει επαφή με τη Δημοτική Αρχή, χωρίς διάλογο, χωρίς να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για ένα τόσο σοβαρό θέμα που την αφορά.
Εμείς εδώ στην ελληνική περιφέρεια αισθανόμαστε ότι ενώ ζούμε τα προβλήματά μας, ιδιαίτερα εν μέσω πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και ενώ προσπαθούμε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα αυτά και μάλιστα με ελάχιστους πόρους, έρχεται τώρα η Ελληνική Πολιτεία και προκαλεί νέα προβλήματα.
Κύριε Διοικητά, δεν ζητάμε τίποτε περισσότερο από το αυτονόητο: Για οτιδήποτε μας αφορά εδώ στον τόπο μας, είναι υποχρέωση της Ελληνικής Πολιτείας να συνεργάζεται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με το Επιμελητήριο, με τους τοπικούς Βουλευτές και γενικά με τους αρμόδιους φορείς που εκπροσωπούν τους πολίτες.
Ως δε προς την ουσία του θέματος, δηλαδή περί της κατάργησης του ΙΚΑ Λιτοχώρου και τη μεταφορά του στην Κατερίνη, σας ενημερώνω ότι το ΙΚΑ Λιτοχώρου εξυπηρετεί χιλιάδες επιχειρηματίες, εργαζόμενους και συνταξιούχους της Νότιας Πιερίας και είναι αδιανόητο όλοι αυτοί να πρέπει να μεταβούν στην πρωτεύουσα του Νομού, αρκετά χιλιόμετρα μακριά, για να εξυπηρετηθούν.
Ο Δήμος Δίου-Ολύμπου, περιοχή 30.000 κατοίκων, περιοχή συνεχώς αναπτυσσόμενη, με ανέκαθεν σημαντική οικοδομική δραστηριότητα λόγω της μεγάλης τουριστικής ανάπτυξης, σε περίπτωση μεταφοράς του ΙΚΑ Λιτοχώρου θα αντιμετωπίσει σοβαρότατα προβλήματα ενώ η ταλαιπωρία εκείνων που θα θέλουν να εξυπηρετηθούν, θα είναι πολύ μεγάλη.
Εμείς ως Δήμος όχι απλά διαφωνούμε με την απομάκρυνση του ΙΚΑ Λιτοχώρου, αλλά και ζητούμε να στελεχωθεί πλήρως ώστε να εξυπηρετεί καλύτερα τους πολίτες και τους επαγγελματίες της Νότιας Πιερίας.

Ο Ασκών Χρέη Δημάρχου
Φαρμάκης Γεώργιος


Κοινοποίηση:
1) ΙΚΑ Κατερίνης
2) ΙΚΑ Λιτοχώρου
3) Βουλευτή Πιερίας Ι.Αμοιρίδη
4) Βουλευτή Πιερίας Θ.Παπαγεωργίου
5) Βουλευτή Πιερίας Μ.Μίχου
6) Βουλευτή Πιερίας Κ.Κουκοδήμο
7) Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σ.Μαυρίδου
8) Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας Η.Χατζηχριστοδούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.