Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ blog neaolympos. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ ΤΟ 1ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΑΤΑΒΑΣΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΩΝ


ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝ.ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ
Ο δήμος Δίου-Ολύμπου θα φιλοξενήσει το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Κατάβασης Φαραγγιών



* ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΦΑΡΑΓΓΙ ΤΟΥ «ΟΥΡΛΙΑ», ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ, ΑΠΟ 7 ΕΩΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012.
* ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ 600 ΑΘΛΗΤΕΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στο βουνό των θεών, τον μυθικό Όλυμπο, θα πραγματοποιηθεί το 1ο παγκόσμιο τουρνουά κατάβασης φαραγγιών (Canyoning), γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για την Ελλάδα, για την Πιερία και για τον δήμο που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο τουρνουά, τον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Το 1ο Παγκόσμιο Τουρνουά Canyoning μόνο τυχαία δεν επιλέχθηκε να γίνει στον Όλυμπο, που είναι το αρχαιότερο γενεαλογικά βουνό της Ευρώπης και ένα από τα αρχαιότερα στον κόσμο.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο φαράγγι του «Ουρλιά» στον Όλυμπο, ένα από τα ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας. Η επιλογή αυτή έγινε λόγω της εύκολης πρόσβασης στο φαράγγι, της ευκολίας άμεσης διαφυγής από αυτό και των θεαματικών του καταβάσεων αυξημένης τεχνικής δυσκολίας.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ Δ.ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ
Στο πλαίσιο προετοιμασίας αυτής της μεγάλης εκδήλωσης που θα έχει παγκόσμιο ενδιαφέρον, εκπρόσωποι της διοργανώτριας εταιρίας «Adventure X Crossroads» συναντήθηκαν με τη διοίκηση του δήμου Δίου-Ολύμπου, στο γραφείο του δημάρχου στο Λιτόχωρο.
Στη συνάντηση, την εταιρία εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής της «Adventure X Crossroads», Βασίλης Πεπονάκης, αλλά και η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Οικονομίδη. Τα δύο στελέχη υποδέχθηκαν ο αν.δήμαρχος Γιώργος Φαρμάκης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Κιάφας.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε, οι εκπρόσωποι της «Adventure X Crossroads» ζήτησαν τη στήριξη της δημοτικής αρχής στη διεξαγωγή των αγώνων, ώστε να εξασφαλιστεί η επιτυχία τους, ενώ από την πλευρά της δημοτικής αρχής ο αν.δήμαρχος Γ.Φαρμάκης δεσμεύτηκε να πραγματοποιηθεί το Τουρνουά υπό την αιγίδα της.
Η Adventure X Crossroads, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ευρώπη, η οποία δραστηριοποιείται στην διοργάνωση  sports events ανέλαβε το Τουρνουά, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 10 Ιουνίου 2012 στον Όλυμπο.
ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ EVENT
Η διεξαγωγή του event στην χώρα μας έχει πολλά οφέλη. Κατ΄αρχάς, οι λάτρεις του sport θα έχουν την δυνατότητα να λάβουν μέρος στο άθλημα, σε αγωνιστικό πλέον επίπεδο, ενώ θα διαφημιστεί και η Ελλάδα, που τόσο πολύ το έχει ανάγκη στην δύσκολη αυτή περίοδο.
Περίπου 600 αθλητές από όλο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν τεράστια εμπειρία στο συγκεκριμένο άθλημα, αναμένεται να πάρουν μέρος και να αξιολογηθούν από εξειδικευμένους κριτές. Θα πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι ως υπεύθυνος ασφαλείας και τεχνικός παρατηρητής του φαραγγιού έχει οριστεί ο κ. Αναστάσιος Αποκρεμιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.