Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση του Θ. Παπαγεωργίου για την στελέχωση υπηρεσίας Σ.ΕΠ.Ε Πιερίας



Στελέχωση υπηρεσίας Σ.ΕΠ.Ε. Νομού Πιερίας


Την παραμονή των υπηρεσιών και του προσωπικού του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) στην Πιερία μετά την εφαρμογή του Ν. 3996/2011 «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων Κοινωνικής Ασφάλισης και άλλες διατάξεις» ζητά με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γ. Κουτρουμάνη ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θ. Παπαγεωργίου.


Όπως επισημαίνει ο κ. Παπαγεωργίου σύμφωνα με τους συνδικαλιστικούς φορείς των εργαζόμενων στις υπηρεσίες Σ.ΕΠ.Ε. τώρα συντάσσεται ο Οργανισμός των Υπηρεσιών και οι οργανικές θέσεις ανά Υπηρεσία. Στο πλαίσιο των περικοπών και της μείωσης των υπηρεσιών και των θέσεων συζητείται η συγχώνευση Διευθύνσεων και Τμημάτων σε λιγότερα από αυτά που προβλέπει ο πρόσφατος Ν. 3996/2011. Εξ αυτού υπάρχει έντονη ανησυχία των υπαλλήλων περιφερειακών υπηρεσιών πως θα υποχρεωθούν να μετακινηθούν σε άλλους νομούς και περιφέρειες σε περίοδο μάλιστα μείωσης έως και 40% των αποδοχών τους λόγω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου.
Η Πιερία ως αναγνωρισμένος τουριστικός προορισμός παρά την ύφεση έχει εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις που λειτουργούν και εποχιακά αλλά και καθόλη την διάρκεια του χρόνου, αρκετές βιομηχανικές και βιοτεχνικές επιχειρήσεις, όπως και μεγάλα δημόσια έργα που εκτελούνται στην περιοχή με πολλαπλά προβλήματα στον τομέα των εργασιακών σχέσεων, αλλά και στον τομέα της ασφάλειας και υγείας της εργασίας. Γι αυτό και θεωρείται απαραίτητη η οργάνωση των υπηρεσιών Σ.ΕΠ.Ε. όπως προβλέπεται στον Ν. 3996/2011 και η στελέχωση με το υπάρχον τουλάχιστον προσωπικό.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάτε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης:
1. Ποια θα είναι η οργάνωση και η στελέχωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. Θα τηρηθεί η προβλεπόμενη από τον Ν. 3996/2011 οργάνωση ή θα υπάρξει μείωση και πού;
2. Ποια θα είναι η οργάνωση και η στελέχωση των υπηρεσιών του Σ.ΕΠ.Ε. στην Πιερία;

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.