Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής


ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ
ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Αντιμέτωποι με στρεβλώσεις της σχετικής νομοθεσίας που αφορά την εξόφληση προστίμων για τα αυθαίρετα καθημερινά οι πολίτες που σπεύδουν στην εκπνοή της προθεσμίας να ολοκληρώσουν τη διαδικασία τακτοποίησης.
Το ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε σε λειτουργία και υπολογίζει αυτόματα το ύψος του προστίμου και τον αριθμό των δόσεων, δεν έχει «ενημερωθεί» για την τελευταία τροποποίηση του νόμου που αφορά τον αριθμό των δόσεων από 28 σε 36.
Στην ερώτησή του ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος, επισημαίνει αφενός το πρόβλημα και αφετέρου ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργείου για την ορθή εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.
«Το αλαλούμ που επικρατεί και σ’αυτή την περίπτωση ταλαιπωρεί και κυρίως επιβαρύνει οικονομικά τους πολίτες που έρχονται για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με την προχειρότητα του ελληνικού κράτους», δήλωσε σχετικά ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Κύριε Υπουργέ,
Με τροπολογία που κατατέθηκε το Νοέμβριο στη Βουλή για τα αυθαίρετα  ο αριθμός των δόσεων, αυξάνεται από 30 που ήταν μέχρι τώρα σε 36. Έτσι, όσοι υποβάλλουν τις αιτήσεις για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων τους, θα έχουν τρία χρόνια στη διάθεσή τους για να αποπληρώσουν.
 Μέχρι τώρα, οι 36 δόσεις δίδονταν μόνο για τα ακίνητα διαφορετικών χρήσεων πλην των κατοικιών. Μετά την κατάθεση της τροπολογίας σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, υπάρχει ενιαία αντιμετώπιση κάτι που σημαίνει ότι και για τις κατοικίες θα προβλέπονται οι 36 δόσεις.
Προβλέπει ο σχετικός νόμος πως όλα τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά από μηχανικό, το ειδικό πρόστιμο θα υπολογίζεται αυτόματα και η απόδοσή του θα γίνεται μέσω web banking συμβεβλημένων τραπεζών. Παρόλα αυτά στο σύστημα υπολογισμού (on line) ο αριθμός των δόσεων που «χρεώνεται» στον ενδιαφερόμενο είναι 28 αντί για 36 δόσεις.
Το θέμα απασχολεί ιδιαίτερα τους ενδιαφερόμενους για τακτοποίηση και αντιλαμβάνεστε ότι η μη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας δημιουργεί πλείστα προβλήματα και επιπλέον επιβάρυνση.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
-Τελικώς, πόσες δόσεις προβλέπονται για την εξόφληση των προστίμων σε κατοικίες;
-Γιατί δεν ενσωματώθηκε στο σύστημα η σχετική ρύθμιση και αυτομάτως ενεργοποιείται η εξόφληση σε χρονικό διάστημα 28 δόσεων αντί των 36 δόσεων που προβλέπει η τροπολογία;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ. Κουκοδήμος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.