Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Η ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

Μετά από πρόσκληση των παρακάτω Σωματείων του Λιτοχώρου, Σωματείο Οικοδόμων Λιτοχώρου, Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Λιτοχώρου, Σύλλογος Γυναικών Λιτοχώρου (Ο.Γ.Ε.), Σωματείο Επαγγελματιών, Αγροτικός Σύλλογος και Σύλλογος Αλιέων Λιτοχώρου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Δευτέρα 21 του Νοέμβρη, «λαϊκή συνέλευση» με θέμα τη συλλογική αντιμετώπιση των ληστρικών χαρατσιών και ιδιαίτερα αυτού της ιδιοκατοίκησης μέσα από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσα στα πλαίσια της γενικότερης οικονομικής αφαίμαξης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Τόσο από την εισηγητική ομιλία του Προέδρου του Σωματείου Οικοδόμων, Γιάννη Μανουσάκη, όσο και από τις παρεμβάσεις των παρισταμένων, τονίστηκε ότι το συγκεκριμένο χαράτσι είναι ακόμη πιο απαράδεκτο, εκτρωματικό και αντιλαϊκό γιατί συνδέει την πληρωμή του με τη διακοπή ηλεκτροδότησης. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να εκβιάσουν πολλά λαϊκά νοικοκυριά, ανεξάρτητα από την πλήρη διαφωνία τους και την αγανάκτηση τους, να δανειστούν ή να κόψουν από αλλού για να το πληρώσουν, γιατί δεν μπορούν να μείνουν χωρίς ηλεκτρικό. χωρίς θέρμανση, με τραγικές συνέπειες. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουν οργανωμένη απάντηση.
Μέτρα που πρέπει να πάρουμε:
  1. Συγκέντρωση υπογραφών με υπεύθυνες δηλώσεις ότι αρνούμαστε να πληρώσουμε το χαράτσι.
  2. Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ.
  3. Επίδοση των δηλώσεων ομαδικά από τη Λαϊκή επιτροπή
  4. Η μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών. Ποια είναι η διαδικασία:
  • Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό και όχι τις λεγόμενες εισπρακτικές μηχανές γιατί δεν επιτρέπουν μερική εξόφληση.
  • Πατάμε κατά σειρά τις εξής επιλογές: «Αλλες Συναλλαγές», «Πληρωμές ΔΕΚΟ», «ΔΕΗ».
  • Πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και, τέλος, πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού.
  • Ο τρόπος αυτός ισχύει ήδη και χρησιμοποιείται μέχρι τώρα από όσους κάνουν άτυπο διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους με δόσεις.
  • Στη συνέχεια θα πρέπει με το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ζητώντας και επιμένοντας σε απόδειξη παραλαβής. Αυτό πρέπει να γίνει μαζικά προς τη ΔΕΗ γι' αυτό και χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα σωματεία, στις Λαϊκές Επιτροπές και όχι ατομικά.
  1. Αν η ΔΕΗ δε δεχτεί να τα παραλάβει μπορούμε να τα στείλουμε με εξώδικο, που επίσης μπορεί να είναι ομαδικό.
  2. Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα. Επίσης, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, με τις οποίες θα ζητείται από τον ειρηνοδίκη με προσωρινή διαταγή να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.
  3. Λουκέτα στα ρολόγια,
  4. Να μην ανοίγουν την πόρτα όταν έρχονται συνεργεία για να κόψουν το ρεύμα.
  5. περιφρούρηση στις περιοχές που πιθανά να πάει η ΔΕΗ για να κόψει το ρεύμα.
  6. Επανασύνδεση ρεύματος αν τελικά κοπεί με συνεργεία επανασύνδεσης.
Στην συνέχεια εκλέχτηκε πλατιά Λαϊκή Επιτροπή Δίου-Ολύμπου που θα ενημερώνει και θα συντονίζει τον αγώνα και τη δράση και θα βρίσκεται σε ετοιμότητα για κάθε περίπτωση. Σαν πρώτο βήμα έγινε η συγκέντρωση υπογραφών που θα προσκομιστούν από τη Λαϊκή Επιτροπή στη Δ.Ε.Η. Ταυτόχρονα θα πραγματοποιούνται ενημερωτικές συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά του Δήμου Δίου-Ολύμπου .
Η Επιτροπή που εκλέχτηκε είναι :
  1. ΜΑΝΟΥΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  2. ΛΕΙΝΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  3. ΤΗΛΕΓΡΑΦΟΥ ΤΑΣΟΥΛΑ
  4. ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗ ΦΑΝΗ
  5. ΜΗΤΡΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
  6. ΒΑΣΙΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
  7. ΧΑΣΙΩΤΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
  8. ΜΗΛΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  9. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ ΒΑΣΩ
  10. ΜΟΣΧΟΒΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
  11. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ
  12. ΤΣΙΜΗΤΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
  13. ΝΑΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
  14. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ
  15. ΡΙΖΑΣ ΗΛΙΑΣ
  16. ΚΑΛΑΪΤΖΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
  17. ΝΤΑΒΑΝΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
  18. ΛΕΪΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ
  19. ΖΙΩΓΑΝΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
  20. ΚΟΥΡΙΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Τα μέλη της επιτροπής είναι δυνατόν να διευρυνθούν για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6936610771, 6947071889,6947277139

Υπεύθυνη Δήλωση για τη Δ.Ε.Η, όπου συγκεντρώνονται οι υπογραφές
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ- ΔΕ ΜΠΟΥΡΟΥΜΕ- ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ.
Εμείς που στην κατάσταση υπογράφουμε, εργαζόμενοι-αυτοαπασχολούμενοι-συνταξιούχοι, δηλώνουμε ότι: δεν έχουμε να πληρώσουμε τα χαράτσια που λάβαμε μαζί με το λογαριασμό της Δ.Ε.Η, επειδή μας μειώσατε τους μισθούς και τα μεροκάματα ως 40%, πολλοί από εμάς αυτή τη χρονική στιγμή είμαστε άνεργοι, σαν αυτοαπασχολούμενοι λόγω της κρίσης κλείσαμε ή κοντεύουμε να βάλουμε λουκέτο στα μαγαζιά μας, σαν αγρότες δεν έφτανε το πρόσφατο χαράτσι του ΕΛΓΑ που γονάτισε τους μικρούς παραγωγούς και την αύξηση του ΦΠΑ στο 23% που λειτουργεί εκβιαστικά από τους εμπόρους συμπιέζοντας τις τιμές στον παραγωγό έρχεται τώρα και το νέο χαράτσι στις ηλεκτροδοτούμενες αποθήκες όπου βάζουμε τα εργαλεία και τα προϊόντα μας, σαν συνταξιούχοι με σύνταξη πείνας και τις περικοπές που έγιναν τόσο στη σύνταξη αλλά και στην υγεία , αδυνατούμε να πληρώσουμε τα νέα χαράτσια. Δηλώνουμε ενυπόγραφα ότι είμαστε διατεθειμένοι να πληρώσουμε το ποσό που αντιστοιχεί στην κατανάλωση του ρεύματος αλλά ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΕΙ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ. Σας ενημερώνουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να εμποδίσουμε κάθε προσπάθεια διακοπής της παροχής του ρεύματος στους συνυπογράφοντες.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.