Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Μαρία Μίχου:Ακόμα και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τον τόπο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στηρίζοντας έμπρακτα όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη



Η Μαρία Μίχου στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Χάρτας για την Ισότητα των Φύλων στις Τοπικές Κοινωνίες
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε η δημόσια πρόσκληση δημιουργίας ξενώνων για γυναίκες θύματα βίας

Η Χάρτα αυτή αποτελεί την δημόσια δέσμευση 126 δήμων από όλη την χώρα για την ανάπτυξη και εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης που θα εντάσσει την ισότητα στις πολιτικές που υλοποιούν.
Όπως τόνισε στην εισαγωγική της ομιλία η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κα Μαρία Στρατηγάκη:
«Με την υπογραφή της Χάρτας αναγνωρίζουμε ότι οι δημότες είναι άνδρες και γυναίκες, ζουν και εργάζονται με ισότιμους αλλά διαφορετικούς τρόπους, έχουν διαφορετικές ανάγκες και, αν θέλουμε οι πολιτικές μας να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και των δύο, θα πρέπει να το λαμβάνουμε καθημερινά υπόψη».

Ξενώνες για γυναίκες θύματα βίας

Εν συνεχεία, την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011 παρουσιάστηκε η δημόσια πρόσκληση για άμεση δημιουργία και λειτουργία Ξενώνων για γυναίκες – θύματα βίας.
Κάθε ξενώνας θα έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει 20 γυναίκες με τα παιδιά τους και θα στελεχωθεί με ειδικό επιστημονικό προσωπικό που θα παρέχει την απαραίτητη ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη.
Στόχος είναι η ενδυνάμωση των γυναικών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκύπτουν από την άσκηση ενδοοικογενειακής βίας. Ο τρόπος οργάνωσης του ξενώνα και της στήριξης των γυναικών θα ακολουθήσει τις προδιαγραφές που εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.

Η Μαρία Μίχου

Στο περιθώριο της εκδήλωσης η Βουλευτής Πιερίας κα Μίχου σημείωσε:
«Ακόμα και σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές για τον τόπο υπάρχουν άνθρωποι που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στηρίζοντας έμπρακτα όσους συνανθρώπους μας το έχουν ανάγκη.
Η πρωτοβουλία της κας Στρατηγάκη δείχνει ότι υπάρχουν περιθώρια για άσκηση κοινωνικής πολιτικής αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί με σχέδιο και αποφασιστικότητα.
Η πολιτική ισότητας των φύλων δεν μπορεί να εφαρμόζεται αποσπασματικά, ανάλογα με την βούληση κάθε θεσμικού οργάνου, αλλά πρέπει να αποτελέσει προϋπόθεση για την υλοποίηση κάθε δημόσιας πολιτικής.
Η δημιουργία των ξενώνων για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία η οποία απαντά σε ένα υπαρκτό και δυστυχώς αυξανόμενο πρόβλημα.
Όμως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι γυναίκες αυτές δεν χρειάζονται μόνο την στήριξη της πολιτείας. Έχουν ανάγκη κυρίως την στήριξη της κοινωνίας, του καθενός από εμάς.
Αυτή την στιγμή δημιουργείται ένας ξενώνας ανά περιφέρεια. Είναι μια καλή αρχή και είμαι σίγουρη ότι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων σταδιακά θα επεκτείνει την εφαρμογή του προγράμματος και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.