Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΣΕ ΚΑΛΟ ΔΡΟΜΟ Ο ΑΓΩΓΟΣ ΜΠΡΟΥΡΓΚΑΣ - ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ


Ανακοίνωση σχετικά με σύσκεψη για την πορεία εξέλιξης για τον αγωγό Burgas – Αλεξανδρούπολη
         
 
  
Πραγματοποίηθηκε, χθες, Τρίτη 22 Νοεμβρίου, σύσκεψη υπό τον Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, στο ΥΠΕΚΑ με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις και τα επόμενα βήματα προώθησης του πετρελαιαγωγού Burgas – Αλεξανδρούπολη.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά την πρόσφατη έγκριση της πληρότητας της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων στο βουλγαρικό τμήμα του αγωγού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως στις 4 Νοεμβρίου 2011, στη Σόφια, προκειμένου να προχωρήσει η Δημόσια Διαβούλευση του Έργου.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές, Γ. Ντόλιος,                     Ο. Ρενταρή-Τέντε και Ε. Τσιαούση, ο Περιφερειάρχης Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης                               Α. Γιαννακίδης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γ. Νικολάου και Γ. Ούστογλου, ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ε. Λαμπάκης, ο Δήμαρχος Διδυμότειχου Π. Πατσουρίδης, ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Δ. Μουζάς, ο Δήμαρχος Σαμοθράκης Γ. Χανός, ο Δήμαρχος Σουφλίου Ε. Πουλίλιος, ο διευθυντής του ελληνικού τμήματος της διεθνούς εταιρείας Transbalkan S.A. X. Δήμας και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
 
Κατά την διάρκεια της συνάντησης υπήρξε ενημέρωση εκ μέρους του Γιάννη Μανιάτη για τις πρόσφατες εξελίξεις και εκ μέρους της Εταιρείας του έργου, για το ενδεχόμενο χρονοδιάγραμμα των παραπέρα δραστηριοτήτων του, εφ’ όσον η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας λάβει σχετική προς τούτο απόφαση περί τα μέσα του προσεχούς Δεκεμβρίου.
 
Οι αιρετοί εκπρόσωποι έθεσαν ως βασικό θέμα την ανάγκη πρόβλεψης επαρκών αντισταθμιστικών οφελών για τις περιοχές από οποίες θα διέλθει ο αγωγός, θέμα για οποίο διευκρινίστηκε από τον Υφυπουργό ΠΕΚΑ και τον εκπρόσωπο της διεθνούς εταιρείας ότι τούτο αποτελεί αντικείμενο που θα συζητηθεί μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο της συμφωνίας διέλευσης.
 
Εκ μέρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ετέθη και το θέμα της επανασύστασης, με τη δέουσα επικαιροποίηση της σχετικής ΚΥΑ, της Τοπικής Επιτροπής Διαβούλευσης για το έργο, για το οποίο ο κ. Μανιάτης δεσμεύτηκε να προωθηθεί το συντομότερο

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.