Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς επεισόδια η παρέλαση στο Λιτόχωρο


Ε ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΜΙΧΟΥ, ΑΙΡΕΤΩΝ ΤΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ





















* ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΕΛΑΒΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ.

* Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: «ΤΟ «ΟΧΙ» Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΘΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΑΝΤΟΤΕ. 
ΚΑΝΕΙΣ ΦΟΒΟΣ, ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, 
ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ».

Αν και σε πολλές περιοχές της χώρας, κατά τη διάρκεια των παρελάσεων, προκλήθηκαν αναταραχές και φραστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων, ιδιαίτερα δε στη γειτονική Θεσσαλονίκη, στον δήμο Δίου-Ολύμπου οι εορτασμοί για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου έγιναν χωρίς επεισόδια και μάλιστα παρά το γεγονός ότι στην κεντρική εκδήλωση υπήρχε και πολιτική εκπροσώπηση.
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση του Λιτοχώρου ήταν παρούσα και η βουλευτής Μαρία Μίχου ως εκπρόσωπος της βουλής των Ελλήνων.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ
Η κεντρική εκδήλωση καλύφθηκε από τοπικά μέσα ενημέρωσης ενώ τηλεοπτικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Λιτοχώρου έλαβε ένα αυστριακό τηλεοπτικό συνεργείο που μέχρι χθες φιλοξενούνταν στον δήμο Δίου-Ολύμπου.
Η παρουσία του οφείλονταν στην πραγματοποίηση «γυρισμάτων» για τη δημιουργία ντοκιμαντέρ με θέμα τον Όλυμπο και τους ανθρώπους του.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί σε πανευρωπαϊκό αλλά και διεθνές επίπεδο και αναμένεται να προβάλλει όχι μόνο το «βουνό των θεών» και τους κατοίκους τού Δίου-Ολύμπου αλλά θα αγγίξει και την ιστορική επέτειο του «όχι», στιγμή η οποία αποτέλεσε και την είσοδο της Ελλάδας στον β’ παγκόσμιο πόλεμο.

ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ – ΠΑΡΕΛΑΣΗ
Οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ξεκίνησαν στις 10.30 το πρωί με Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.
Λίγο αργότερα, Ιερείς του Λιτοχώρου τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του ηρώου πεσόντων. Στεφάνια κατέθεσαν ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Φαρμάκης, η βουλευτής Μαρία Μίχου, εκπρόσωποι της ταξιαρχίας Λιτοχώρου, του αστυνομικού τμήματος Λιτοχώρου και της πυροσβεστικής Λιτοχώρου, ο τ. δήμαρχος Λιτοχώρου Νίκος Κουκουτάτσιος, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία μαθητών και μαθητριών σχολείων του δήμου.
Επίκαιρη ομιλία για την επέτειο του «όχι» εκφώνησε η φιλόλογος του λυκείου Λιτοχώρου κ. Ελένη Ήραντου. Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε η ανάκρουση εθνικού ύμνου. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις συμμετείχε και στρατιωτική μονάδα από την ταξιαρχία Λιτοχώρου.
Οι εορτασμοί της επετείου της 28ης Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν με παρέλαση που έγινε στην κεντρική λεωφόρο του Αγίου Νικολάου Λιτοχώρου.

Γ.ΦΑΡΜΑΚΗΣ: ΟΣΟ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΑΣ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΝΑ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ.
Ο αναπληρωτής δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, Γιώργος Φαρμάκης, σε μήνυμα - χαιρετισμό που απηύθυνε στους δημότες, κατά την παραμονή της εορτής, σε επετειακή παραδοσιακή εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου, που στο κλειστό γυμναστήριο «Πύρρος Δήμας», ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το «όχι» ο Έλληνας θα το λέει πάντοτε. Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα μας, σας λέω ότι δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα όσο έχουμε τη γλώσσα μας, την παιδεία, τον πολιτισμό μας, την παράδοσή μας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.