Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ Ε.Ε ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ



Αποσπάσματα συνέντευξης του Φώτη Κουβέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM και τη δημοσιογράφο Κάτια Μακρή



Η ψήφιση της διάταξης για τις επιχειρησιακές συμβάσεις θα αποσαρθρώσει πλήρως τα εργασιακά δικαιώματα, τα οποία δέχονται συνεχή χτυπήματα εδώ και πάρα πολύ καιρό. Και το αποτέλεσμα θα είναι η περαιτέρω απομείωση της αμοιβής εργασίας, αλλά και η παρουσία των εργασιακών σχέσεων μέσα σ’ ένα πεδίο μεσαιωνικού χαρακτήρα.Για το χρέοςΗ επικείμενη απόφαση της Συνόδου Κορυφής της Κυριακής εκτιμώ ότι θα είναι γενικού χαρακτήρα. Στην καλύτερη περίπτωση θα διαμορφώνει ένα περίγραμμα, ένα πλαίσιο, με αποτέλεσμα η περιπέτεια του ελληνικού χρέους και η αντιμετώπισή του να συνεχίζεται. Με δεδομένη την πολιτική που ασκείται από την Κυβέρνησης, οι εκλογές προβάλλουν πλέον ως το αναγκαστικό γεγονός για την εκτόνωση της πολιτικής και κοινωνικής ασφυξίας.Το ελληνικό χρέος δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί όσες κι αν είναι οι θυσίες του ελληνικού λαού.


Για το λόγο αυτό επίμονα υποστηρίζω ότι εκείνο που πρέπει να διεκδικήσει η Ελλάδα, να διεκδικήσει η Κυβέρνηση της χώρας και δεν το διεκδικεί, είναι ο πολιτικός ευρωπαϊκός διακανονισμός του χρέους. 

Σε ό,τι αφορά την περικοπή του χρέους, το λεγόμενο κούρεμα, όσο ελκυστικό και αν ακούγεται, εάν δεν συνοδεύεται με ασφαλιστικές δικλείδες που θα έχουν σχέση και με τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και με το τραπεζικό σύστημα, το οποίο ούτως η άλλως είναι διασυνδεδεμένο με την ελληνική οικονομία, τότε τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα, θα είναι ανυπέρβλητα τα εμπόδια.

Θα μπορούσαν οι αρχηγοί, όλων των κομμάτων, στη βάση ενός κοινού πολιτικού τόπου να απευθυνθούν στην Ευρώπη με κοινή διεκδίκηση. Αυτή η κοινή πολιτική θέση της χώρας στην Ευρώπη δεν καθίσταται δυνατή με δεδομένες τις αντιθέσεις, τις αντιπαραθέσεις και εν πολλοίς το «θέατρο σκιών» που παίζεται ανάμεσα στον κ. Παπανδρέου και τον κ. Σαμαρά.Για το ρόλο της αριστεράς.

Διεκδικώ να αναδεικνύω την υπευθυνότητα της Δημοκρατικής Αριστεράς. Η υπεύθυνη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς απέναντι στη χώρα, την κοινωνία και τους πολίτες ένα πράγμα εισηγείται: Τη σταθερή παραμονή μας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη, με ταυτόχρονη αλλαγή του περιεχομένου της ασκούμενης πολιτικής στο εσωτερικό της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.