Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην Πιερία








Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Πιερία την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011.

Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν εορταστικές εκδηλώσεις τιμώντας όλους εκείνους τους ηρωικούς πατριώτες, που ανταποκρίθηκαν στο εθνικό χρέος, όρθωσαν το ανάστημα τους, αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας.

Στην Κατερίνη στις 12 το μεσημέρι στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας έγινε κατάθεση στεφάνων. Τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 13ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης και τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το 1ο ΓΕΛ Κατερίνης. Από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στεφάνι κατέθεσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Νίκος Μακρίδης.

Για τη σημασία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 αλλά και το συμβολισμό που αποκτά η ένδοξη αυτή σελίδα της ιστορίας και το ηρωικό ΄΄ ΟΧΙ΄΄ στη σημερινή Ελλάδα, μίλησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στη διάρκεια ομιλίας που πραγματοποίησε για τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, στην αίθουσα συνεδριάσεων στην έδρα της Π.Ε.Πιερίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας , τόνισε για τους πρωταγωνιστές του έπους του ’40, ότι απέδειξαν έμπρακτα πως τα υψηλά ιδανικά κατακτώνται με ομοψυχία και ενότητα. ΄΄ Γιορτάζουμε με υπερηφάνεια, τιμή και συγκίνηση τη μεγάλη επέτειο του ελληνικού έθνους, την επέτειο του θρυλικού ΄΄ΟΧΙ΄΄ που αντέταξε ο λαός μας στη φασιστική πρόκληση. Τιμούμε τη μνήμη των αγωνιστών που έδωσαν τη ζωή τους για τη λευτεριά της πατρίδας. Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα τιμής, υπηρηφάνειας, μνήμης, ευγνωμοσύνης, και χρέους απέναντι στους Έλληνες αγωνιστές, απέναντι στις θυσίες των προγόνων μας΄΄, επεσήμανε η κ. Μαυρίδου προσθέτοντας ότι οφείλουμε να επιδείξουμε τον δέοντα σεβασμό στον εορτασμό της επετείου.

Στο χρονικό και στα ηθικά διδάγματα της 28ης Οκτωβρίου αναφέρθηκε η Πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, Δομνίκη Καράντζιου. Στη συνέχεια, οι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας τήρησαν ενός λεπτού σιγή σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των πεσόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.