Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ



Σύγχρονο ηλεκτρονικό πάσο για τους φοιτητές
Ηλεκτρονικά πραγματοποιείται πλέον, από τις 26/09/2011, η διαδικασία υποβολής αίτησης για το φοιτητικό πάσο. Σκοπός του ηλεκτρονικού πάσο είναι ο εκσυγχρονισμός του τρόπου διανομής και τη&sigm af; μορφής του, καθώς και ο εξορθολογισμός του συστήματος, ώστε οι δικαιούχοι – και μόνο αυτοί – να λαμβάνουν το δελτίο ειδικού εισιτηρίου.
Διαβάστε περισσότερα...
Ξέρετε ότι...
Η είσοδος στα δημόσια μουσεία, μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους θα είναι ελεύθερη για το κοινό στη διάρκεια του Σαββάτου 8 και της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2011;
Διαβάστε περισσότερα
Ξεκινά από 1 Οκτωβρίου 2011 ο δεύτερος κύκλος του νέου Επενδυτικού Νόμου

Οι υποψήφιοι επενδυτές μπορούν να υποβάλουν τα επενδυτικά τους σχέδια στα γενικά καθεστώτα του Επενδυτικού Νόμου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011, ώστε να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα επενδυτικά κίνητρα, όπως οι επιχορηγήσεις κεφαλαίου, οι φοροαπαλλαγές, η επιδότηση χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing) και η ευνοϊκή τραπεζική δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του Ε.Τ.Ε.ΑΝ. Υπενθυμίζεται ότι, για τη γενική κατηγορία των μεγάλων επενδυτικών σχεδίων (άνω των 50εκ.), προβλέπεται η δυνατότητα υποβολής προτάσεων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Διαβάστε περισσότερα...
Νομοσχέδια για την κτηνοτροφία και τη διαχείριση ακινήτων
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κτηνοτροφία, επιδιώκει
-την ενίσχυση της ελληνικής κτηνοτροφίας,
-την απλοποίηση των διαδικασιών για την ίδρυση και λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων,
-την απλούστευση της πολυνομίας που ισχύει για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις,
-την τακτοποίηση των υπαρχουσών πραγματικών καταστάσεων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων.
Το Νομοσχέδιο διαχείρισης ακινήτων του Υπουργείου, με συγκεκριμένες διαδικασίες, παραχωρεί εκτάσεις αρμοδιότητάς του για σκοπούς εν γένει ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.
Διαβάστε περισσότερα...
Διαφάνεια και αξιοκρατία στο σύστημα αξιολόγησης των υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων
Το νέο σύστημα αξιολόγησης καθορίζει τον τρόπο των βαθμολογικών προαγωγών και της μισθολογικής εξέλιξης.
Στις καινοτομίες του νέου συστήματος περιλαμβάνονται:
- η ανοιχτή προκήρυξη για τις θέσεις ευθύνης (Γεν. Δ/ντής, Δ/ντής, Τμηματάρχης) σε όλο το δημόσιο τομέα και τα ΝΠΔΔ και
- η συγκρότηση συλλογικών οργάνων για τη διενέργεια δημόσιων διαγωνισμών και διαδικασιών αξιολόγησης, παρακολούθησης και παραλαβής με κλήρωση. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια και αντικειμενικότητα στο ορισμό των μελών και εξουδετερώνεται κάθε κίνδυνος χειραγώγησης των διαδικασιών από τη Διοίκηση.
Διαβάστε περισσότερα...
Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων από 1η Οκτωβρίου
Από το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2011, ξεκινάει επίσημα η διαδικασία ηλεκτρονικής υποδοχής αιτήσεων για τη ρύθμιση αυθαιρέτων κατασκευών του Νόμου 4014/2011. Οι αιτήσεις θα γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και μέσω μηχανικού.
Διαβάστε περισσότερα...
Διεκπεραίωση θεμάτων στρατολογίας από τα ΚΕΠ
Με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας αλλά και της αναμονής, σε ό,τι αφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες, αποφασίστηκε και υλοποιείται άμεσα με Κοινή Υπουργι&ka ppa;ή Απόφαση η διεκπεραίωση θεμάτων της Διεύθυνσης Στρατολογίας από τα ΚΕΠ.

Διαβάστε περισσότερα...
Αισθητική αναβάθμιση του κέντρου των πόλεων της χώρας
Στο πλαίσιο του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΕΣ», η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς παρεμβαίνει σε υποβαθμισμένες περιοχές του κέντρου των πόλεων της χώρας, όπου ταυτόχρονα με την αισθητική αναβάθμιση, θα υλοποιούνται, σε συνεργασία με τους οικείους δήμους, παρεμβάσεις και για τη λειτουργική αναβάθμιση του χώρου, όπως έργα αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης των γεφυρών, τ&omeg a;ν πεζοδρομίων, των τοιχίων που έχουν υποστεί ζημιές.
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.