Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΣΦΟΡΑ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ


Να μην πληρώσουν οι αγρότες έκτακτη εισφορά για στάβλους


Να εξαιρεθούν από την έκταση εισφορά φόρου για ακίνητα που χρησιμοποιούν ως υποδομές για την δραστηριότητά τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι ζήτησε από τον Υπουργό  Οικονομικών ο Βουλευτής Πιερίας κ. Θανάσης Παπαγεωργίου. Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργίου μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών. «Ενισχυμένα μέτρα εποπτείας και εξυγίανσης των Πιστωτικών Ιδρυμάτων – Ρύθμιση θεμάτων χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα - Κύρωση της Σύμβασης - Πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και των τροποποιήσεών της και άλλες διατάξεις» είπε απευθυνόμενος προς τον υπουργό Οικονομικών: 
«Το τελευταίο που θέλω να σχολιάσω αφορά το μέτρο για την επιβολή του φόρου στα ακίνητα. Κύριε Υπουργέ, πρέπει να θεραπεύσετε τις αδικίες για ανέργους ή αγρότες στα υποστατικά τους. Για παράδειγμα, δώστε μια ερμηνεία, ώστε να μην είναι εμπορικού χαρακτήρα. Αν ο άλλος έχει ένα κοτοπουλάδικο και κάνει εμπόριο, αυτός θα πληρώσει;
Δώστε πιο συγκεκριμένη ερμηνεία στη συνέχεια, για να ξέρουμε. Οι αγρότες που έχουν δυο στάβλους ή δυο υποδομές να μην πληρώνουν γι’ αυτήν την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Αν το μέτρο γίνει πιο δίκαιο, θεωρώ ότι είναι το πρώτο μέτρο που θα έπρεπε να λάβει η Κυβέρνηση. Βαθιά πιστεύω ότι έχει και στοιχεία δικαιοσύνης, δεδομένου ότι όλη η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή μεταπολεμικά στην Ελλάδα επενδύθηκε στα ακίνητα.  Οι ελεύθεροι επαγγελματίες  που δηλώνουν 8 χιλιάδες εισόδημα, όλοι αυτοί έχουν τις περίφημες βίλλες και τα τρομερά ακίνητα! Άρα, έχει ψήγματα δικαιοσύνης, αρκεί αυτό το μέτρο να το αξιοποιήσουμε θετικά, για να μην πληγούν φτωχοί, μικροί και αδύναμοι, αλλά για να πληρώσουν αυτοί οι οποίοι έχουν εισοδήματα και τα έχουν επενδύσει στο real estate, δηλαδή στην ακίνητη περιουσία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.