Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Απεστάλη ο φάκελος με την προμελέτη για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης από τον Ο.Σ.Κ. στο Δήμο Κατερίνης



Στόχος η όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της μελέτης εφαρμογής ώστε να ενταχθεί το έργο στο Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας (ΕΣΠΑ)


Την Πέμπτη 1/9/2011 η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου επισκέφτηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) κ. Ηρακλή Δρούλια στα γραφεία του οργανισμού.
Το θέμα της συνάντησης αφορούσε την κατασκευή Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στην Κατερίνη, ένα πάγιο αίτημα των πολιτών της Πιερίας.
Στην συνάντηση η κα Μίχου ζήτησε να αποσταλεί ο φάκελος του έργου από τον Ο.Σ.Κ. στο Δήμο Κατερίνης, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες χρηματοδότησης μέσω Ε.Σ.Π.Α., μετά και τη διαβεβαίωση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Ευθύμιου Σώκου για την ένταξη του έργου.
Ενθαρρυντικό είναι το έντονο ενδιαφέρον του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη για την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση του έργου.

Ο κ. Δρούλιας

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Σ.Κ. ενημέρωσε την κα Μίχου ότι ο οργανισμός διαθέτει εγκεκριμένη προμελέτη για το έργο στα πλαίσια των προσπαθειών που είχαν γίνει στο παρελθόν για την υλοποίηση του Ειδικού Σχολείου Κατερίνης μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα).
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά: «Από τη στιγμή που υπάρχει δυνατότητα ολοκλήρωσης της μελέτης από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης σε σύντομο χρονικό διάστημα είμαστε σύμφωνοι να προχωρήσει η υλοποίηση του έργου από την αυτοδιοίκηση».

Η κα Μίχου

Από την πλευρά της η Βουλευτής αρχικά ευχαρίστησε τον κ. Δρούλια για την άμεση ανταπόκριση, ενώ στην συνέχεια σημείωσε:
«Είναι γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Π.Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας είναι ικανός για να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Γι’ αυτό πρέπει να διεκδικούμε με ρεαλισμό και συνέπεια έργα που είναι σημαντικά για την Πιερία. Πιστεύω ότι έτσι θα συμβάλουμε όλοι θετικά σε μια δύσκολη συγκυρία για τον τόπο.
Η ανέγερση ειδικού Σχολείου στην Κατερίνη είναι μια επιτακτική κοινωνική ανάγκη για την οποία πρέπει να προσπαθήσουμε να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.