Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Συνάντηση της Βουλευτού Πιερίας Μαρίας Μίχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας





Οι οργανωτικές δυνατότητες και η λειτουργία των υπηρεσιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε την περασμένη Δευτέρα η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας κ. Αθανάσιο Φωτόπουλο.

Ο κ. Φωτόπουλος

Ο κ. Φωτόπουλος αρχικά εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη στελέχωση των υπηρεσιών. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «Είμαστε προνομιούχα υπηρεσία από πλευράς ανθρώπινου δυναμικού. Σε αυτό συνέβαλε μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι 100 περίπου συνοριοφύλακες που υπηρετούσαν στην Πιερία, εντάχθηκαν στην Ελληνική Αστυνομία με αποτέλεσμα την ενδυνάμωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας».
Όσον αφορά την επάρκεια της υλικοτεχνικής υποδομής υπογράμμισε πως «Με δεδομένη την οικονομική στενότητα που υπάρχει η Αστυνομική Διεύθυνση Πιερίας λειτουργεί πολύ καλά. Τα οχήματά μας παρά την παλαιότητά τους και παρά το γεγονός ότι περιπολούν σε 24ωρη βάση δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα».
Βέβαια δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «Θα πρέπει να γίνει κάποια στιγμή διαχωρισμός ως προς τα αυτοκίνητα που προμηθεύονται οι υπηρεσίες του Δημοσίου. Άλλες ανάγκες έχει ένα υπουργείο ή ένας δήμος και άλλες η Ελληνική Αστυνομία».

Τρία Αστυνομικά Τμήματα στην Πιερία

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κατέθεσε στην κα Μίχου πρόταση για δημιουργία τριών Αστυνομικών Τμημάτων στην Πιερία, στα πρότυπα της διοικητικής διάρθρωσης του Καλλικράτη.
«Η σωστή διοικητική αναδιάρθρωση θα έχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα στην προστασία και την ασφάλεια των πολιτών της Πιερίας. Τρία άριστα στελεχωμένα Αστυνομικά Τμήματα στη Βόρεια Πιερία, την Κατερίνη και τη Νότια Πιερία θα δώσουν λύσεις για τα επόμενα 30 χρόνια», σύμφωνα με τον κ. Φωτόπουλο.

Η κα Μίχου

«Κάνετε σοβαρή δουλειά και αυτό το αναγνωρίζουν οι πολίτες» τόνισε μεταξύ άλλων η Βουλευτής η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποτελεσματική παρουσία των ανδρών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ..
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Η αδιάκοπη παρουσία τους μας έχει κάνει όλους να νιώθουμε πιο ασφαλείς. Η αποτελεσματικότητά τους αποτυπώνεται και στα στοιχεία του 2010 σύμφωνα με τα οποία οι ληστείες, οι κλοπές και οι διαρρήξεις μειώθηκαν σημαντικά σε πανελλαδικό επίπεδο και ιδιαίτερα στην Πιερία».
 Επιπλέον, αναφορικά με την πρόταση δημιουργίας τριών Αστυνομικών Τμημάτων στην Πιερία, η κα Μίχου άκουσε με προσοχή τα επιχειρήματα του κ. Φωτόπουλου, τόνισε όμως ότι «Η όποια διοικητική αναδιάρθρωση των υπηρεσιών θα πρέπει να γίνει με αποκλειστικό στόχο την καλύτερη προστασία και ασφάλεια των πολιτών της Πιερίας».
Μάλιστα, κλείνοντας την τοποθέτησή της σημείωσε ότι «Οι προσπάθειές μου για τα θέματα που σας απασχολούν θα είναι διαρκείς. Όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες θα είμαι παρούσα για να συμβάλλω στην ικανοποίησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.