Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ



Πρόταση του «Μετώπου Ανάπτυξης» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, διοργάνωσης στην Πιερία διεθνούς συνεδρίου
για την αξιοποίηση, την προστασία και την προβολή του Ολύμπου

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε. Πιερίας Γρηγόρης Παπαχρήστος, εκπροσωπώντας την παράταξη «Κεντρική Μακεδονία-Μέτωπο Ανάπτυξης», κατέθεσε αίτημα στην Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας κα Αθηνά Αηδονά να συμπεριληφθεί στην Η.Δ. ως θέμα και να αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο τη διοργάνωση συνεδρίου για την αξιοποίηση, την προστασία και την προβολή του Ολύμπου.
Την ίδια πρόταση ο κ. Παπαχρήστος κατέθεσε πρόσφατα στα Υπουργεία Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτισμού-Τουρισμού και μάλιστα πρότεινε να είναι συνδιοργανωτές με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Προς: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας
κα Αθηνά Αθανασιάδου-Αηδονά



Κοιν.: Αν. Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Διονύση Ψωμιάδη

Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας
κα Σοφία Μαυρίδου



Κατερίνη, 22-09-2011


ΘΕΜΑ: Διοργάνωση διεθνούς συνεδρίου στην Πιερία για την αξιοποίηση, την προστασία και την προβολή του Ολύμπου

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε
Είναι γνωστό πως η Περιφέρειά μας διαθέτει ένα ιδιαίτερο πλούσιο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, τον οποίο καλείται να αξιοποιήσει και να προβάλλει.
Με την ευκαιρία της διαβούλευσης για την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Σχεδίου Ανάπτυξης που είναι σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο, αλλά και του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τον Εθνικό Δρυμό Ολύμπου, το οποίο δόθηκε αυτές τις μέρες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στους φορείς επίσης για διαβούλευση, προτείνω να διοργανωθεί με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και σε συνεργασία με τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού ένα ειδικό συνέδριο με θέμα την ανάδειξη και αξιοποίηση του Ολύμπου.
Θεωρώ πως για το σπουδαιότερο βουνό του κόσμου, που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο της φύσης, της ιστορίας και του πολιτισμού, αξίζει και πρέπει να αναλάβουμε μια τέτοια πρωτοβουλία. Πολιτεία, Περιφέρεια και φορείς να συνδιαμορφώσουμε ένα ενιαίο εθνικό στρατηγικό σχέδιο που να αφορά την αξιοποίηση και την προβολή του Ολύμπου, με τον δέοντα πάντα σεβασμό στην ιστορική και περιβαλλοντική αξία του ιερού αυτού βουνού με την παγκόσμια ακτινοβολία. Ο Όλυμπος ανήκει σε όλους, αλλά ανήκει κυρίως σ’ όλους εμάς που ζούμε στην σκιά του και που τον αντικρίζουμε καθημερινά από κάθε σημείο της Πιερίας και ευρύτερα της Κεντρικής Μακεδονίας. Έχουμε κάθε λόγο λοιπόν και υποχρέωση, να πάρουμε εμείς πρώτοι αυτήν την πρωτοβουλία. Το Περιφερειακό Συμβούλιο ας αποφασίσει σχετικά.
Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.

Με εκτίμηση,
Γρηγόρης Παπαχρήστος
Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Πιερίας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.