Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τον υπουργό Εργασίας



ΘΕΜΑ: Λειτουργία Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας-ΚΕΠΑ

Κύριε Υπουργέ,
Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Κεντρικής Μακεδονίας που αποτελεί το δευτεροβάθμιο φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στην περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας, διαμαρτύρεται έντονα για σειρά ζητημάτων που προέκυψαν μετά την εγκύκλιο του υπουργείου σας, που αφορά την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας-ΚΕΠΑ.
Σύμφωνα με όσα αναφέρουν σε σχετικό υπόμνημά τους σε ο,τι αφορά το Ν.Θεσσαλονίκης λειτουργεί μόλις ένα ΚΕΠΑ, ενώ το δεύτερο θα ενεργοποιηθεί μελλοντικά, ενώ σε Αττική και Πειραιά θα λειτουργούν πάνω από 10.
Αντιλαμβάνεσθε ότι αν για τους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οριζόμενα της ανωτέρω εγκυκλίου θα υπάρξει μεγάλος συνωστισμός στις λίστες αναμονής για εξέταση τους από τις επιτροπές των ΚΕΠΑ, αναρωτιόμαστε τι θα γίνει για τους κατοίκους με αναπηρία των νομών Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής όπου δεν θα λειτουργήσουν ΚΕΠΑ! Πού θα εξετασθούν τα άτομα με αναπηρία αυτών των νομών;
Ένα άλλο εξίσου σοβαρό ζήτημα που θέτουν είναι αυτό της καταβολής από πλευράς των ατόμων με αναπηρία του ποσού των 46,14% προκειμένου αυτά να εξετασθούν από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρώ πως τα άτομα με αναπηρία δεν θα πρέπει να «πληρώσουν» την αδυναμία της πολιτείας να ελέγξει εκείνους που υπέγραψαν για «αναπήρους μαϊμού» και να καλούνται σήμερα να πληρώσουν παράβολο γραφειοκρατίας.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
-Προτίθεται το υπουργείο να αυξήσει τον αριθμό των ΚΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον σε 3;
-Θα ιδρυθούν ΚΕΠΑ σε Κιλκίς, Πιερία και Χαλκιδική;
-Θα καταργηθεί το παράβολο για τα ΑμεΑ;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ. ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.