Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Κλοπές υλικών στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Βαρικού


ΟΙ ΚΑΤ’ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΟΝΑΔΩΝ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ

* ΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤ’ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

* ΑΧΡΗΣΤΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΕΚΛΕΨΑΝ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΛΚΟΥ, ΒΟΥΤΗΞΑΝ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ







Σε κλοπές υλικών και εργαλείων προέβησαν άγνωστοι στο ΤΟΕΒ Βαρικού Λιτοχώρου και στον υποσταθμό της ΔΕΗ. Οι δράστες εισέβαλαν μέσα παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο του περιβόλου του ΤΟΕΒ και αφού έκλεψαν ό,τι τους ενδιέφερε, αποχώρησαν ανενόχλητοι.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ
Οι κλέφτες αρχικά έκοψαν τα καλώδια της μέσης τάσης (21.000 βολτ) ρεύματος της ΔΕΗ από την κολώνα, αποσύνδεσαν το κιβώτιο του υποσταθμού που βρίσκονταν στη δίστηλη κολώνα της ΔΕΗ, πέταξαν κάτω τον μετασχηματιστή και αφαίρεσαν τον χαλκό που είχε μέσα καθώς και τις μπάρες χαλκού μέσα από τον πίνακα.
Επίσης, μετά την παραβίαση της σιδερένιας εισόδου του οικήματος του ΤΟΕΒ και αφαίρεσαν διάφορα εργαλεία όπως ηλεκτροκόλληση, τροχό, τρυπάνι, κοφλέρ κ.ά.
Η διακοπή ρεύματος και η κλοπή κάποιων υλικών προκάλεσε διακοπή λειτουργίας του σταθμού του ΤΟΕΒ και πρόβλημα στη διαδικασία άρδευσης.
Επιπλέον, μετά από το κόψιμο των καλωδίων της ΔΕΗ προκλήθηκε και διακοπή παροχής συνδιαλέξεων του ΟΤΕ με αποτέλεσμα, για κάποιο διάστημα, να μη λειτουργούν κάποια τηλέφωνα συνδρομητών της περιοχής.

ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΝΕΧΩΣ …ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ!
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που άγνωστοι έχουν εισβάλει στο εν λόγω αντλιοστάσιο ή σε αλλά αντλιοστάσια του δήμου Δίου-Ολύμπου και έχουν κλέψει υλικά από τους υποσταθμούς της ΔΕΗ καθώς και από τα αντλιοστάσια.
Όσο για την αποκατάσταση των ζημιών, σε τέτοιου είδους περιπτώσεις χρειάζονται σημαντικά κονδύλια (ύψους πολλών χιλιάδων ευρώ μέχρι σήμερα) και μάλιστα σε μια περίοδο όπου δεν υπάρχουν λεφτά στον δήμο αλλά και ευρύτερα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στη λειτουργία των αντλιοστασίων και στην άρδευση χωραφιών κάποιων αγροτών.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Μετά το τελευταίο συμβάν, ειδοποιήθηκε η αστυνομία και στελέχη της πήγαν στο ΤΟΕΒ Βαρικού, ανίχνευσαν σημεία της κολώνας της ΔΕΗ καθώς και του οικήματος του αντλιοστασίου μήπως τυχόν και βρουν αποτυπώματα που ενδεχομένως τούς οδηγήσουν επί τα ίχνη των δραστών.
Ωστόσο, οι επαναλαμβανόμενες κλοπές προκαλούν ερωτηματικά για το επίπεδο πρόληψης και ασφάλειας μονάδων της περιοχής εκ μέρους της ελληνικής πολιτείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.