Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους υπουργούς Εσωτερικών και Πολιτισμού



ΘΕΜΑ: ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ


Παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις, το πρόβλημα του 24μήνου εξακολουθεί να μην έχει λύση και οι συμβασιούχοι αρχαιολόγοι εξακολουθούν να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία.
Στην ΚΖ ‘ Εφορεία Αρχαιοτήτων στην Κατερίνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα απασχολούνται σήμερα αρχαιολόγοι με συμβάσεις 24μηνων  που λήγουν την 31.12.2011 και ουδείς έως σήμερα τους έχει ενημερώσει επίσημα για την τύχη τους μετά την παρέλευση της ημερομηνίας αυτής.
Κύριοι Υπουργοί,
Εδώ και χρόνια διεκδικούν με κάθε τρόπο την εξαίρεση των αρχαιολόγων και άλλων εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από τους περιορισμούς των άρθρων 5 και 6 του Π.Δ. 164/2004, που δεν τους επιτρέπει να εργαστούν με την ίδια ειδικότητα στον ίδιο φορέα για πάνω από 24 μήνες. Η διάταξη αυτή, όχι μόνο αποδυναμώνει την Αρχαιολογική Υπηρεσία από έμπειρο, εξειδικευμένο, επιστημονικό προσωπικό, αλλά στερεί και το δικαίωμα εργασίας, εφόσον το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποτελεί το μόνο φορέα απασχόλησης τους.
Για τους λόγους αυτούς, η αναγκαιότητα της εξαίρεσης του προσωπικού που εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού από το «24μηνο» έχει αναγνωριστεί καθολικά από πολλούς παράγοντες, όπως φορείς της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, Πανεπιστημιακούς και Βουλευτές όλων των παρατάξεων που με επανειλημμένες ερωτήσεις έθεταν το ζήτημα στον εκάστοτε Υπουργό Πολιτισμού ζητώντας την εξαίρεση τους από το «24μηνο».
Ακόμα και το ίδιο το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει παραδεχτεί επανειλημμένα τα προβλήματα δυσλειτουργίας που παρατηρούνται στην αρχαιολογική Υπηρεσία με την εκδίωξη του έμπειρου προσωπικού και για αυτό τον Ιούνιο του 2010 κατέθεσε στη Βουλή σημείωμα του Πολυνομοσχεδίου, το οποίο εμπεριείχε άρθρο που εξαιρούσε μέρος ειδικοτήτων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας από τον περιορισμό του 24μηνου.
Στις 24/8/10 κατατέθηκε τελικά στην Βουλή το Πολυνομοσχέδιο, χωρίς την τροπολογία για την εξαίρεση τους από το 24μηνο. 
Μετά από τα παραπάνω, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
-Τι προτίθεται να κάνει για τους συμβασιούχους αρχαιολόγους των οποίων η σύμβαση λήγει την 31-12-2011;
-Προτίθεται το υπουργείο να εξαιρέσει από το πολυνομοσχέδιο με ειδική τροπολογία τους αρχαιολόγους από τον περιορισμό του 24μήνου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Γ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.