Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Πλησιάζει το φυσικό αέριο στην Πιερία



Μαρία Μίχου: «Η έλευση του φυσικού αερίου θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας»

Την Παρασκευή 9-9-2011 δόθηκε σε Δημόσια Διαβούλευση το σχέδιο υπουργικής απόφασης για την ανάδειξη ιδιωτών επενδυτών σε Εταιρείες Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α). Το σχέδιο αφορά την διαδικασία διενέργειας του διαγωνισμού σε περιοχές μεταξύ των οποίων είναι και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ικανοποίησή της εκφράζει η Βουλευτής Πιερίας κα Μαρία Μίχου για την τήρηση των δεσμεύσεων που είχε αναλάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Η κα Μίχου από τις 2 Μαρτίου 2010 είχε επισημάνει το θέμα στον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ι Μανιάτη με ερώτηση που είχε καταθέσει στην Βουλή.
Στην απάντησή του με ημερομηνία 16 Μαρτίου 2010 ο κ. Μανιάτης ενημέρωνε την Βουλευτή πως «μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του 2011 θα ξεκινήσουν οι διεθνείς διαγωνισμοί προσέλκυσης επενδυτών με στόχο τη σύσταση και λειτουργία των νέων ΕΠΑ εντός του 2011».
«Φαίνεται πως κινούμαστε εντός χρονοδιαγράμματος» σημείωσε η Βουλευτής η οποία συμπλήρωσε ότι «Η έλευση του φυσικού αερίου στην Πιερία θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας αλλά και στην εξοικονόμηση χρημάτων για κάθε οικογένεια. Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε στη δημόσια διαβούλευση οι διαγωνισμοί θα ξεκινήσουν στις αρχές Οκτωβρίου».
Όπως άλλωστε είχε επισημάνει και σε πρόσφατη ομιλία της στη Βουλή «Πρόκειται για ένα καύσιμο αρκετά πιο οικονομικό από το πετρέλαιο ενώ διαθέτει παράλληλα και άλλα σημαντικά πλεονεκτήματα, κυρίως στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής, όπως:
  • η συνεχής ροής του καυσίμου
  • οι μειωμένες εκπομπές ρύπων σε σχέση μ’ άλλα καύσιμα
  • το μειωμένο λειτουργικό κόστος διαχείρισης του καυσίμου και της συντήρησής του και
  • η αυξημένη ενεργειακή απόδοση».

1 σχόλιο :

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.